fallback

Как не се "спасява" кола за 200 000 долара, затънала в пясъка

Опитът на пикап да измъкне затънало Maserati Ghibli завърши с фиаско (ВИДЕО)

Любопитното видео се появи в няколко австралийски медии, както и в YouTube. В него е заснет опит да бъде измъкнато затънало в пясъка Maserati Ghibli, струващо 200 000 долара.

В случая по-скоро е показано, как не бива да се постъпва в подобни ситуации, тъй като последствията за спортната кола и най-вече за нейния собственик не са никак приятни. По каква причина това Ghibli се оказва в подобно положение, не е ясно - най-вероятно това е станало заради лекомисления му шофьор.

На помощ идва пикап Toyota Hilux, който няма проблеми с придвижване по такъв терен. Неговият водач обаче закрепва въжето не там където трябва, като избира пластмасова част на предницата на луксозната машина. Освен това, той решава да измъкне затъналата кола не с бавно потегляне, а с даване на газ.

Изходът от спасителната операция определено е неочакван за двамата шофьори, като италианската луксозна спортна кола остава без предна броня и решетка на радиатора. И ще се нуждае от ремонт, който едва ли ще е евтин.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #2
    Vlado ( преди 3 години )
    За многознайкото 1 и за писача на статията - това не е Хайлукс, а Навара
  • #1
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    На пясък не се потегля бавно щото се окопаваш! Още повече, че ползва кинетично въже, което е с тая цел направено, да се избягва претоварването при удара. Принципно тия са и двамата идиoTи! Можеше да го окачи с лебедка и то отзад и да го изтегли бавно.
fallback
Последни