fallback

Джереми Кларксън посочи най-добрите автомобили на годината

Знаменитият журналист избра своите фаворити в две категории - суперкола и народен модел

Журналистът и водещ на шоуто The Grand Tour - Джереми Кларксън, избра най-добрите автомобили в рамките на британския национален конкурс News UK Motor Awards. Как и досега, Кларксън посочи кои модели трябва да победят в двете категории - най-добра суперкола (SuperCar of the Year) и най-добър"народен" автомобил (People’s Car of the Year).

Според телевизионния водещ, титлата "най-добра суперкола" или по-точно "спортна кола на годината" заслужава да получи Eagle Lightweight GT. Това е реплика на състезателния Jaguar E-Type, построен на агрегатите на първото поколение на модела. Ретро-купето е с алуминиева каросерия, направена на ръка, като се отличава минимално от оригинала.

Все пак новата версия е много по-мощта, тъй като под нейния капак е поставен редови 6-цилиндров двигател с обем 4,7 литра, която развива мощност от 385 к.с. и 508 Нм. Оригиналният Lightweight E-Type се задвижва от 3,8-литров мотор с 300 к.с.

Вторият автомобил, избран от Кларксън за победител в категорията "народен", е също толкова екзотичен и отново е британски. Това е хот-хечът MINI John Cooper Works GP, от който са произведени едва 3000 бройки. Моделът JCW GP разчита на турбомотор с 4 цилиндъра от M Performance, който развива 306 к.с. и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди. Версията GP се отличава от обичайното MINI JCW по това, че в салона му има само 2 места.

Посочените от телевизионния водещ автомобили през тази година значително се отличават от тези, които избра преди година. Тогава Кларксън посочи като "суперкола на 2019 година" Ferrari 488 Pista, а за "народен автомобил" изборът му падна върху Bentley Continental GT V8, което се задвижва от битурбо V8 с обем 4,0 литра и мощност 550 к.с.

Снимки: Eagle, MINI

fallback
  • #2
    Николай ( преди 3 години )
    Джеръмиии, братко, то не останаха английски кочини за хвалене....
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Джереми да ходи да се разходи да се проветри малко... :) , че е замирисало на сляп национализъм - като и той си знае колко струва родната автоиндустрия...
fallback
Последни