fallback

Американец подкара Tesla ... от пътническата седалка

За щастие, безумният експеримент приключва без да се стигне до катастрофа

Както знаете, всички електромобили на американската компания Tesla са оборудвани с полуавтономна система за управление. В разработването й са участвали най-добрите специалисти в бранша , но тя все още не е идеална. Въпреки многото ъпгрейди и подобрения, през които е преминала през последните години, от време на време системата все още отказва, което води до инциденти.

Системата се нарича полуавтономна, тъй като изисква участието на и на водача. Да, тя поема управлението, но шьфорът трябва да контролира процеса и да следи за пътя, защото изкуственият интелект може да прави грешки. Понякога обаче шофьорите се държат безразсъдно и си играят със съдбата. Поразителен пример за това е безумието във видеото по-долу на американски собственик на кросоувъра Model X от Северна Каролина.

Мъжът се премества на пътническата седалка и стартирайки системата, тръгва по извънградските пътища. Трафикът не е голям, така че електромобилът се справя с пътя, уверено се престроява и поддържа безопасно разстояние между останалите участници в движението. За щастие, в конкретния случай безумното пътуване минава без проблеми, но дори от компанията твърдят, че функционалността на техните електромобили не предвижда липсата на контрол върху управлението от страна на водача.

fallback
  • #1
    м дааа ( преди 3 години )
    и друг път съм казвал , че "Тесла" използват клиентите си за опитни зайчета. Няма как да ме убедят, че пратиха човек в космоса , а не знаят как да спрат подобни експерименти. Всичко е за да трупат статистики за това как се ползват автомобилите им.
fallback
Последни