IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как хиперколата на Koenigsegg ускорява до 300 км/ч (ВИДЕО)

Емоциите се усещат дори през екрана, а как ли се чустват хората в салона?!

Екип на холандското издание AutoTopNL наскоро попадна сред малкото щастливци, които са имали възможност да получат Koenigsegg Regera за тест-драйв. Автомобилът е известен с уникалния си хибриден агрегат, в който 5,0-литров турбо V8 е комбинират с 3 електромотора, зареждани от батерия с 9 кВт/ч.


Koenigsegg Regera


Сумарната мощност на задвижваща система е 1500 к.с и 2000 Нм, като хиперколата тежи 1628 кг. С други думи, Koenigsegg Regera съчетава мощността на Bugatti Chiron теглото на BMW M3, като това помага и за невероятна динамика. За 31 секунди автомобилът развива 400 км/ч и спира напълно. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,7 секунди, а максималната скорост е 410 км/ч.

В случая се използват около 3/4 от възможностите на хиперколата, като тя ускорява до 300 км/ч. Във видеото се вижда, че въпреки впечатляващото ускорение, не се чува превключване на предавки. Това е така, защото машината има трансмисия, но не и скоростна кутия като такава. Вместо нея се използва система за задвижване на задните колела с предавателно число 2,85:1.



Друг характерен детайл, който се вижда, когато автомобилът е сниман отзад, е голямата овална тръба в центъра на задния дифузьор. От нея извън колата се отвежда горещия въздух от хибридната система, докато познатите ауспуси са в тесни прорези на самия дифузьор.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500