IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brembo направи идеалните спирачни дискове

Имат напълно гладка повърхност, по-дълготрайни са и износват по-малко накладките

Италианската компания Brembo представи напълно нови спирачни дискове с необичайни свойства. Производителят е сигурен, че много скоро те ще се появят върху доста голям брой автомобили.


Brembo - нови спирачни дискове


Основната характеристика на новия продукт на прочутия производител на спирачни системи е абсолютно гладката и огледална повърхност. На първо място, спирачни дискове Greentive са предназначени за монтиране на електрически автомобили, но в Brembo вярват, че ще станат наистина масови.

Спирачните дискове, създадени по технологията High-Velocity-Oxy-Fuel,  имат идеално равна, подобна на огледало повърхност за движение. Не за да ги използвате като огледало - такива дискове имат по-висок ресурс, по-добра устойчивост на корозия и износват по-малко накладките, което означава, че спомагат за опазването на околната среда.


Brembo - нови спирачни дискове


Компанията твърди, че работната повърхност на новите дискове остава гладка дори при дълга употреба. Фирмената емблема върху тяхната повърхността на дисковете служи като маркер за износването им. Дисковете Greentive могат да работят с абсолютно всички видове спирачни системи.

Снимки: Brembo

0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Makaron ( преди 3 години )
    Купи си накладки "Brembo" от Б-я , че за 3000 километра да почнат да стържат, скърцат и дисковете да са изядени. В Б-я май само българите са "българи", Хед Енд Шолдърс не е "Хед Енд Шолдърс", Ариел не е "Ариел", Кока Кола не е "Кока Кола". Въобще не знам за какво ги гледаме тези статии, като при нас магазините са пълни с боклyци, трябва от чужбински магазини да се поръчва...
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    както обикновено може и да изкарват 2 пъти по дълго... но ще струват 4 пъти повече.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Китаец ( преди 3 години )
    Само чакам да разработите бизнеса и да потръгне за ваша сметка и ги пускам на 1/3 от цената. На другия ден. Не смятам да се занимавам с рисърч, нито пък с маркетинг и реклама.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    * ( преди 3 години )
    Порше представи дискове със PVD покритие от метала волфрам-познат ни от крушките с нажежаема жичка.Издържа на големи температури и е твърд.Ужким и карал накладките да отделят по-малко феродо при спиране и за да го докажат боядисвали апаратите в бяло.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    vlady ( преди 3 години )
    Малко известни африкански и азиатски производители са разработили идеални спирачни дискове от пресована трева или пресовани стърготини.
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Мхм ... ( преди 3 години )
    Имат напълно гладка повърхност, по-дълготрайни са и износват по-малко накладките, остава и да спират.