fallback

Hyundai представи новия Tucson

Четвъртото поколение на моделя сменя платформата и получава нови мотори

Корейският производител Hyundai представи новото поколение на кросоувъра Tucson, който ще бъде позициониран като модел от 2021 година. Продажбите на модела в Южна Корея, САЩ и Европа ще стартират до края на тази година.

Благодарение на използването на нова и съвременна платформа, автомобилът е пораснал на размери. Дължината му е 4500 мм, широчината - 1865 мм, а височината – 1650 мм. Разстоянието между двете оси достига 2680 мм, като за Китай ще се предлага и удължен вариант на модела.

Кросоувърът е получил нова решетка на радиатора, както и различни фарове. Предната броня вече изпълнява не само защитна функция, но служи и за украшение. В задната част прави впечатление необичайната конфигурация на светлините, които вече са свързани. 

В салона на автомобила е поставена нова мултимедийна система, при която отсъстват физически бутони и клавиши. Нейният диагонал е 10,25-инча, като тя предлага широки възможности. Под нея е разположен нов сензорен блок за управление на климатика, а приборният панел вече е цифров. Увеличено е и мястото в салона, като това се усеща най-вече при пространството за краката на пасажерите на втория ред.

Новият Tucson излиза на пазара с два варианта на задвижващи агрегати. Бензиновият турбомотор с обем 1,6 литра се предлага с мощност 150 или 180 к.с., като е допълнен със стартер-генератор, работещ на 48 волта. Дизеловият вариант е с 1,6-литров двигател, развиващ 136 к.с. Предстои и появата на зареждащ се хибрид.

Още снимки на новия Tucson - вижте в галерията:

Базовите версии на модела са с предно предаване, а срещу доплащане се предлага модификацията Terrain Mode с 4х4, при която може да се избират различни режими на движение. В оборудването на кросоувъра са включени система за предотвратяване на сблъсък, адаптивен круиз-контрол и панорамен покрив.

Снимки: Hyundai

fallback
  • #18
    Николай Сол ( преди 2 години )
    Ми колеги а честито ,поръчах си го Септември ще го доставят ,ще пиша от собствени изживявания
  • #17
    FenIX ( преди 3 години )
    Задницата на концепта повече ми харесваше. Тази е по фотуристична дори от концепта и по малко си отива с предницата. Иначе и аз не виждам общо между Мерцедес EQ и тази кола. Определено Туксона няма да остави безразлични - или ще го харесаш или не, но определено няма да е безличен ;) Интериора вътре обаче ми харесва много и най-вече че големия дисплей в средата е приятно интегриран а не забит като таблет в таблото.
  • #16
    до №18 ( преди 3 години )
    Дааа, ти го доказваш.
  • #15
    Ех ( преди 3 години )
    Не не.не.не ....не не. ..нееееееее
  • #14
    анонимен ( преди 3 години )
    все по грозни. ужас
  • #13
    анонимен ( преди 3 години )
    #18 хахаха хАбсолютно - дядо ми казваше едно време за всичко което той хареса - "Кой не го Аресва - няма вкус!"
  • #12
    анонимен ( преди 3 години )
    Гледам мерцедеса, и не виждам нищо общо с корейката, освен, че е с 4 гуми. Най-малко предната решетка. Един елемент няма общ.https://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_EQ#/media/File:2017-03-07_Geneva_Motor_Show_1111.JPG
  • #11
    анонимен ( преди 3 години )
    EQ е електрическата гама. В момента на пазара е само EQC, но съществуват поне още два концепта със същата стилистика - EQA и EQS.
  • #10
    анонимен ( преди 3 години )
    Къде е този Mercedes EQ? Отворям сайта на вносителя, и не виждам такъв модел.
  • #9
    expert ( преди 3 години )
    Добре, добре! Одорявам!
fallback
Последни