fallback

Toyota патентова автомобил с мощност 1000 коня

Вратите му се отварят нагоре заедно с предното стъкло и покрива

Toyota подаде няколко заявки до Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), които вероятно се отнасят до прототипа на хиперавтомобила GR Super Sport с мощност 1000 конски сили, който дебютира на изложението в Токио през 2018 година. Моделът с елементи от състезателния прототип TS050 Hybrid е разработен от специалистите на подразделението Gazoo Racing.

Както беше посочено по време на презентацията преди две години, технологиите и различните състезателни ноу-хау ще бъдат използвани в пътническите автомобили на японската компания. Първият от тези нови продукти вероятно ще бъде Toyota GR Super Sport.

Един от патентите описва механизъм, който отключва и повдига вратите заедно с предното стъкло и куполообразния покрив на хиперавтомобила. Вторият се отнася до праговете на вратите, които позволяват по-удобно влизане и излизане от колата. Освен това в пакета с документи има скици на специален заключващ механизъм.

Информацията за тези патенти се появи малко след слуховете, че Toyota ще направи хомологизирани версии на хиперавтомобила GR Super Sport с достъп до пътищата за обществено ползване. Тиражът е ограничен до 20 единици. Компанията планира да ги достави на клиентите през 2022 година.

Снимки: Toyota

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Никакъв шанс в моторните спортове, никакъв шанс за суперспортен автомобил...
  • #3
    One ( преди 3 години )
    Марка номер ЕДНО в света, може да си позволи всичко, когато си поиска. Не забравяйте - марка номер ЕДНО!
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Хаха няколко десетилетия след другите.
  • #1
    Кимоното ( преди 3 години )
    Койота са уникални ***
fallback
Последни