fallback

Toyota е най-скъпата автомобилна марка в света

Само 4,6 милиарда долара не стигнаха на японците да влязат в Топ 10 на Forbes

Американското списание Forbes публикува годишната си класация на най-скъпите марки в света. Въпреки забележимото възраждане на Tesla на фондовия пазар и динамичния растеж на акциите й, производителят на електромобили не успя да влезе в Топ 100. Причината се крие вероятно в това, че финансовото състояние на компанията започна да се подобрява съвсем наскоро.

Рейтингът е глобален и включва, разбира се, не само автомобилни марки, а Топ 10 е съставен от следните брандове: 1. Apple (стойност 241,2 милиарда долара), 2. Google ($207,5 милиарда),  Microsoft (162,9 милиарда), Amazon (135,4 милиарда), Facebook (70,3 милиарда), Coca-Cola (64,4 милиарда), Disney (61,3 милиарда), Samsung (50,4 милиарда), Louis Vuitton (47,2 милиарда) и McDonald's (46,1 милиарда). Кои автомобилни марки влязоха в Топ 100 - вижте в галерията.

Най-скъпите автомобилни марки в света - галерия:

Снимки - производителите

fallback
  • #10
    до 10 ( преди 3 години )
    това няма нищо общо с реалността което си написал . нито Тойота са номер 1 по технологични ниво нито по качество на продуктите . по печалба също не са 1ви . за тва се зачудих за кво става въпрос . явно е по цена на акциите тва ! междудргутото качеството на японските продукти падна рязко последните години . който си е купувал Сони знае за кво става въпрос . май и при колите подобно положението . южно корейците дръпнаха сериозно както и други като Тайван . при колите номер 1 са немците
  • #9
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Колкото до класацията - *** е, както всяка друга класация без ясни параметри. Най-добрата класация за качетво на продукт или бранд са продажбите.
  • #8
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Тойота са номер 1 на базата на:1. технологично ниво - единствения голям производител покриващ безпроблемно всякакви стандарти за емисии2. клиентско удоволетворение3. качество на продуктите4. ефективност на производтвото - производствената система на Тойота се прилага в почти всяка голяма индустрия5. печалба Тесла има по-голяма пазарна капитализация, но тя се дължи на високо рискови аматьори инвеститори и е практически балон.
  • #7
    до 4 ( преди 3 години )
    такива класации се правят на базата на някакви параметри . но тук не се разбира точно на какви . предполагам че е по цена на акциите и обща пазарна капитализация но това не винаги е точен показател !
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    следя автобилната индустрия от близо и аз не мога да разбера за кво става въпрос !
  • #5
    ди 5 ( преди 3 години )
    и аз не мога да разбера на базата кво са номер 1 . по приходи ли по цена на акциите ли ...щото ако е по цена на акциите тва няма никво значение освен за акционерите . пове1чето пъти цената на акациите не отразява истинската стойност на компанията
  • #4
    Математика за 4ти кл ( преди 3 години )
    Странно - забележете последните в класацията като СТОЙНОСТ са дадени 7-8 милиарда долара,а като ГОДИШЕН ПРИХОД по 111+ милиарда долара. Колко милиарда долара изчезват някъде между редовете и къде отиват ? Говорим за милиарди - разпределения на заплати , премии и т.н. на всички служители на дадена марка са 10-15 пъти повече от акциите и т.н. или най-общо казано ОЦЕНКАТА на дадената марка ? Нещо сметките не излизат...
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    добре , на кво на базата са номер 1 при колите ?!!?!? може би по цена на акциите но това повечето пъти не отразява реалната стойност на една компания !
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    много условна класация ! Тойота на базата на какво е най-скъпата марка не е ясно . нито са най-добрата марка автомобили нито имат най-големите приходи . дори последните години загубиха 1то си място като прозиводител номер 1 на коли след Фолскваген . въобще тези класации на Форбс са много измислени и почти винаги не отговарят на реалността ....и с футблните отбори има голямо разминаване !
  • #1
    Marker ( преди 3 години )
    Най-съпата марка е Тойота. Не, не... Тесла е! Аааа, не, Тойота е! Не, Тесла е - казвам ви! Шегичка - Тойота е! Мъск кихна - Тойота е по-скъпа! Мъск продаде две коли повече от очакваното - Тесла!
fallback
Последни