IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda определи бъдещето на Civic Type R

Хот-хечът става хибрид с 4х4 и мощност от над 400 конски сили

Компанията Honda е определил концепцията на Civic Type R, съобщава японското автомобилно издание BestCarWeb, което разкрива подробности за бъдещето на спортния модел.


Honda Civic Type R


Новото поколение на хот-хеча ще получи задвижващ силов агрегат с 3 мотора – бензинов турбодвигател с обем 2,0 литра с 4 цилиндъра и два допълнителни електромотора. Това означава, че следващият Type R ще бъде със задвижване на четирите колела, а мощността му ще надмине 400 к.с.

Електрификацията и преминаването към схема с мотора ще позволи на Honda да използва система за векторизация на тягата, като в изцяло електрически режим Type R ще бъде само със задно предаване. Съответно, производителността ще се увеличава с помощта на електромотори, като сегашният 2,0-литров бензинов турбодвигател ще запази параметрите от 320 к.с. и 400 Нм.

Новият задвижващ агрегат ще бъде близък като конструкция до този на суперколата Acura NSX, като значително ще повиши цената на Civic Type R. Това е причината, поради която във Ford се отказаха от разработката на Focus RS с подобна схема на задвижване. Тя щеше значително да повиши стойността на модела, което прави проекта нецелесъобразен.


Honda Civic Type R


Преминаването от предно предаване към задвижване на четирите колела означава, че съперници Civic Type R ще бъдат мощните германски хот-хечове Volkswagen Golf R, Audi RS3 и Mercedes-AMG A 45. Досега японският модел се състезаваше с по-масовите Renault Megane RS и Volkswagen Golf GTI, но вече сменя категорията.

Засега от Honda официално не коментират слуховете за новото поколение на Civic Type R. Сегашният хот-хеч беше обновен през януари, така че следващата генерация ще излезе не по-рано от 2022 г. Подробности за модела вероятно ще се появяват след година, когато японската компания ще представи 11-ото поколение на стандартния Civic.

Снимки: BestCarWeb

0 от 500