IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Еколози ще избират най-вредния всъдеход

Сред претендентите има един хибрид и един пикап

През тази година в рамките на ежегодния конкурс Der Goldene Geier (Златният лешояд) ще бъде избран и автомобилът, който се отличава с най-големи вреди, причинявани на околната среда.


Der Goldene Geier


Той ще бъде определен от сътрудници на германския екологични организации, които провеgдат свое изследване. Еколозите трябва да решат, кой автомобил действително ще получи наградата, като вече започнаха серия от тестове и експерименти.

В окончателния списък на претендентите за наградата са включени хибридното Audi Q7, BMW X7, Range Rover Sport, пикапът Volkswagen Amarok и Mercedes GLS. Според еколозите, тези автомобили всяка година се преработват от техните производители, но въпреки това остават много опасни за околната среда.

Любопитното е, че в групата попада пикапът Amarok. Организаторите обаче са категорични, че той няма как да не се нареди сред претендентите, тъй като е един от автомобилите с много високи вредни емисии. И съответно причинява много вреди.

Снимки: Der Goldene Geier

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    По една случйност това са най добрите коли, за американските огнедишащи камиони никой не отваря дума
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    то щото... ( преди 3 години )
    хамериканските камиони, наречени още тръкове са мноооо екологични! с по 5-6 литрови мотори от средата на миналия век, преди първата петролна криза.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Суперрр ( преди 3 години )
    Всеки "всъдеход" е вреден... особено НЕМСКИТЕ... супер ПРЕМИУМ.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Еко Активист ( преди 3 години )
    Всеки "всъдеход" е най-вреден, особено когато се кара от хора, които нямат нужда от такъв и карат само по сухи и чисти пътища, но обичат да цапат, защото е модно.
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А къде са щатските school bus-и (F350 Heavy Duty, Yukon, Escalade и т.н.), разкарвани от хамериканците дори за пътуване от къщи до сергията за хот-дог?
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Смях ( преди 3 години )
    Великото немско ПРЕМИУМ ТРИО. Абе я да си гледат работата... нали имат добра шумоизолация, лукс, лед лампички, а само как им се затварят вратите.... премиум. Всяка година се преработвали - ?!?!
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Най-вредни / опасни за екологията са самите еколози. Бяха ги хванали по разни протести - уж с колела, пеша, а се оказа, че колите им са паркирани 2-3 преки по встрани.