fallback

Невръчените фишове вече излизат и в портала на МВР

Осигурена е възможност за плащането им през системата

Гражданите ще могат да правят справка чрез Портала за административни услуги на МВР за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове, като услугата е активна от днес, 24 юни, съобщиха от МВР.

До настоящия момент те имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП. Чрез услугата "Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане" (https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index), при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, шофьорите ще могат да проверяват по интернет както за неплатени задължения, така и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

Както и досега при наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР.

Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.

От 24 юни при наличие на невръчени НП и електронни фишове на екрана ще се визуализира информационно съобщение за това. Важно е гражданите да знаят, че за да стане дължима глобата наложена с административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове.

Какво трябва да се направи в случая – прочете в Dnes.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
  • #6
    Глобо Наказан ( преди 3 години )
    А можеха да свържат със системата за електронно връчване, да поне да знаем дали е фиш или НП, каква сума и дали трябва да се обжалва. Значителна част от тия глоби подлежи на обжалване и аз съм обжалвал успешно. Сега като ме спрат на границата - какво? Плащам и горя.
  • #5
    Глобо Наказан ( преди 3 години )
    Има едни хора, които вземат пари, за да връчват постановления. От тук насетне само ще вземат пари да си карат джиповете. Не че много са връщали и досега, но вече са почти узаконени търтеи на държавна издръжка.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    1 прочете ли го:шофьорите ще могат да проверяват по интернет както за неплатени задължения, така и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.. възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.А ти като шофьор се съмнявам да не знаеш кога /за какво са те глобявали. Ако е толкова много и не помниш си записвай : ...
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    добро нововъведение, особено след мерките по границите си беше почти задължително.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Тогава ходи на опашката на границата или като ти вземат книжката по средата на пътя ...
  • #1
    и какво от това ( преди 3 години )
    и какво от това виждаш само ,че имаш нещо невръчено - ама за какво е и колко е глобата - ходи на опашка в кат, благодаря голямо облекчение!
fallback
Последни