IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа обновения CLS-Class

Моделът се предлага в нови цветове, а един от моторите е модернизиран

Германският производител Mercedes-Benz обнови своя седан CLS, като представи официални снимки и кратка информация за модела. Той се появи през 2017 г. и в компанията смятат, че е прекалено свеж и съответно няма нужда от промени в дизайна, но са добавени няколко нови цвята.


Mercedes CLS


Един от двигателите на седана е модернизиран, за да отговаря на новите екологични стандарти. Става дума за 3,0-литровия дизел OM656, чиято мощност е намалена от 340 на 330 к.с., но максималният въртящ момент си остава на предишното ниво – 700 Нм.

Фейслифтът на CLS-Class ще се предлага в още два варианта - CLS450 и AMG CLS53, като технически те няма да бъдат променяни. Версията CLS450 ще получи 6-цилиндров турбодвигател с технология EQ Boost и работен обем 3,0 литра, който ще развива 362 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Този вариант ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди.


Mercedes CLS


На свой ред, CLS53 ще бъде оборудван със същия този мотор, но с мощност 429 к.с. и 581 Нм въртящ момент. Тази модификация е вдига 100 км/ч от място за 4,4 секунди. И в двата случая скоростната кутия е 9-степенен автомат.

В салона на автомобила се е появила съвременната мултимедийна система MBUX. Тя е съединена с цифровия приборен панел и позволява удобно управление на всички системи на автомобила. Дисплеят запазва предишните си размери – диагонал от 12,5 инча, но вече е сензорен. Няма я предишната шайба, която е заменена от така наречения „трек-пад“.


Mercedes CLS


В оборудването на обновения CLS вече е включен и автопилот, който сам може да започне движение, ако автомобилът е спрял за по-малко от 1 минути. Освен това, седанът е оборудван и с доработена система за аварийно спиране.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500