IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стадионите в САЩ се превърнаха в паркинги

Хиляди автомобили стоят под открито небе

Няколко стадиона в САЩ се оказаха препълнени с изоставени автомобили, най-вече модели на Toyota, които са докарани от Япония, но така и не са стигнали до дилърите на марката. Има и машини на компании за коли под наем и за споделено пътуване, съобщава Los Angeles Times.


изоставени коли


Основната част от автомобилите са под открито небе на спортни площадки в Калифорния – това са стадионите на бейзболните „Доджърс“ и „Ейнджълс“, както и хиподрума в Санта Анита. Съоръженията не се използват, тъй като спортните първенства в САЩ са прекратени заради пандемията от коронавирус.

Непродадените модели на Toyota са доставени от пристанището в Лонг Бийч, разтоварени са, но заради кризата не може да бъдат пратени при дилърите на марката в страната. Складовете на пристанището също са препълнени с коли и затова се налага използването на спортни съоръжения за паркинги.

В подобна ситуация се оказа и друг японския производител Nissan. Товарен кораб докара в Лос Анджелис 2000 чисто нови автомобили Nissan и Infiniti, но му се наложи да стои в залива няколко дни, тъй като пристанището е препълнено и няма къде колите да бъдат разтоварени.

Снимки: LA Times

0 от 500