fallback

Новата Dacia Logan става хибрид

Моделът ще използва платформата на Renault Clio

Компанията Dacia подготвя излизането на пазара на ново поколение на седана си Logan, съобщава френското издание L`Argus, които публикува информация и изображения на бъдещия модел, чиято премиера ще се състои до края на годината.

Първо ще се появи версията с 1,0-литров турбомотор TCE в два варианта на мощност, а също така и модификация с 1,5-литов турбодизел. В основата на новия Logan ще бъде платформата CMF-B, на която е изградено и последното поколение на компактното Renault Clio. 

От публикуваните скици става ясно, че автомобилът ще получи радикални промени във външния си вид. Седанът ще остане без ръбатите детайли по каросерията и ще има по-големи габарити. В салона ще бъде поставен нов преден панел, както и съвременен информационно-развлекателен комплекс. 

Главната новост при Logan обаче ще е хибридният мотор E-Tech, чието използване става възможно благодарение на новата платформа. Агрегатът се състои от 1,6 литров атмосферен мотор, два електрически двигателя и скоростна кутия без съединител. Съвкупната мощност на системата ще достига 140 к.с.

Само на електричество тази версия ще изминава не повече от 2 км. Хибридната система E-Tech няма нужда от зареждане, предлага нисък разход на гориво и малки нива на вредни емисии. Платформата позволява добавянето на стартер-генератор, който ще подобри екологичните показатели на модела.

Версиите с бензинови и дизелови двигатели ще се появат на пазара в началото на 2021 г., но хибридният вариант ще излезе не по-рано от 2023 г.

Снимки: L`Argus

fallback
fallback
Последни