fallback

Новият VW Golf GTI TCR свали маскировката

Хот-хечът ще получи 2,0-литов турбомотор с 300 к.с.

Още при премиерата на новото поколение на VW Golf през 2019 г. стана ясно, че в семейството ще се появи спортна версия с индекс TCR. В началото на тази година се разбра мощността на хот-хеча, а сега излязоха и снимки на прототип на автомобила без никакъв камуфлаж.

Предишното поколение на Golf GTI TCR беше вдъхновена от едноименната машина от международните серии Touring Car Racing, като разчиташе на 2,0-литров турбомотор с 290 к.с. и 370 Нм, 7-степенна роботизирана скоростна кутия и самоблокираща се предна ос. Новият модел ще развива малко повече – 300 к.с. и 400 Нм, колкото и Cupra Leon. Съответно, той ще се настави между Golf GTI (245 к.с.) и Golf R (300 к.с.) в гамата на спортното семейство.

Ако се съди по снимните, Golf GTI TCR няма да получи X-образните светодиодни фарове, предлагани за версията Golf GTI. Освен това, TCR ще се отличава по не толкова агресивната предна броня, малкия спойлер на покрива и масивния дифузьор. Както и при предишното поколение, сегашното също ще получи перфорирани джанти.

Световната премиера на новия Volkswagen Golf GTI TCR ще се състои през лятото, а след нея ще видим и Golf R. Догодина би трябвало да излезе и екстремна версия с над 400 коня под капака.

Снимки: Autoreview

fallback
  • #8
    Все тая ( преди 3 години )
    Мале, мале, като чета ми призлява. Фаровете се разтекли, платформа на меган, катастрофални продажби. Тук много дипломирани пешеходци се изявяват. И тази година(45та поредна) няма кой да ги бие по продажби! Рено гледат от голф и правят такъв тип кола, а не обратното! Фаровете няма да ги коментирам, защото всичките нови коли страдат от една и съща болест. Прекалено много пластмаса, и то рециклирана. Момчета, деца, гледайте градския транспорт да е на ниво. Колите оставете на тея дето ще ги купят.
  • #7
    абе предния ( преди 3 години )
    Като споменаваш рено, във всеки коментар за германски автомобил, - вярваш ли си изобщо!?!
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Отново ползват платформата на Рено Меган. До кога?
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Фаровете са се разтекли..., гроздето е вкиснало, а теб и зиме, и лете джоба все ти е празен ;)
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Не знам, ама предните фарове май са се разтекли от жегата.
  • #3
    до 2 ( преди 3 години )
    Да бе този модел е точно за това определено модел с 300 коня и над 35К евро цена е за да спасят продажбите
  • #2
    фактически ( преди 3 години )
    Чудят се кво да измислят за да спасят катастрофалните си продажби.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Голфаджията е диагноза
fallback
Последни