fallback

Нови двигатели ще спасяват Kia Stinger

Фейслифтът на лифтбека получава моторите на Genesis G80

През 2017 г. Kia представи имиджовия модел Stinger, като той не успя да се превърне в хит на пазара, тъй като търсенето се оказа по-ниско от очакваното. Корейският производител обаче няма намерение да спира производството на лифтбека и готви негово сериозно обновяване още през тази година.

Фейслифтът на Stinger ще засегне не само външния вид, който ще бъде леко освежен, но ще донесе и технически промени. Новостите в дизайна предвиждат преработена оптика, която в задната част ще образува един светодиоден блок, както и нови джанти и променени брони.

Големите промени са под капака, съобщава корейското издание Top Rider. Сегашната гама бензинови двигатели  2.0 (255 к.с., 353 Нм) и V6 3.3 (370 к.с., 510 Нм) ще бъде заменена от моторите на новия сеан Genesis G80. Това означава 2.5 T-GDI (304 к.с., 422 Нм) и V6 3.5 T-GDI с мощност 380 к.с. и 530 Нм. 

Съдбата на 2,2-литровия тубодизел с мощност 200 к.с. и 440 Нм засега остава загадка, тъй като на американския пазар този двигател не се предлага. А в Европа, където за миналата година са продадени малко над 3000 бройки, той вероятно ще изчезне от гамата заради слабото търсене.

Лифтбекът вероятно ще получи и система за настройка на силата на звука, издаван от изпускателната система – нещо, което германските и американските спортни коли предлагат от известно време. В салона ще се появят виртуален приборен панел нов екран на мултимедийната система с диагонал 10,25 инча.

По предварителни данни, обновеният Stinger за корейския пазар ще бъде представен през юли, а през есента Kia ще разкри версиите за Европа и Северна Америка.

Снимка: Kia

fallback
  • #11
    Дедо поп ( преди 4 години )
    Интересно в конкретния клас срещу 80-100к. какво би предложил със сходна мощност и екстри?
  • #10
    Дедо поп ( преди 4 години )
    J.D. Power подреждат така за 2020:1. Дженезис (Хюндай)2. Лексус3. Бюик ...За 2019 различните статистики на реномирани издания подреждат Киа, Хюндай между 3 и 6 място, като има отделни модели като Спортидж, обявен за best second-hand carshttps://***.autoexpress.co.uk/kia/sportage/107881/owners-name-britain-s-best-second-hand-cars. Корейците дърпат всяка година. Вече са изместили име като Хонда(личната ми кола е такава) по продажби. Вземи и провери пак.Без лоши чувства. Амин!
  • #9
    Дедо попе ( преди 4 години )
    не влизай в клишето за простия селски поп. Киа и Хюндай заедно са номер 4 или 5 в света, с колебания през последните пет години. Можеш да провериш, преди да пишеш, отче игумене
  • #8
    Дедо поп ( преди 4 години )
    Карал съм я при представянето в България. Страхотна е. За цената получаваш серийно много повече от немски еквивалент. Визията е субективно нещо. Един артеон с по-слаб мотор и по-малка гаранция е +10% като цена. В последните 5 години КИА са в топ 3 за качество. Заедно с Хюндай са на второ място по продажби в света.
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    Оляха се с тези цени направо. Много се оляха. И не е само този модел, а всички, а Хюндай пък са още по-зле с ценовата политика. Що годе добри коли правят, нооткакто станаха скъпчии не ги поглеждам дори.
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    киа и хюндай влиза в премиум териториите на немската тройка и ще яде шамари всяка жаба трябва да си знае гьола купиха европейски дизайнери и конструктури и си повярваха доста
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    "Закрига всички надписи и питаха случайни мунувачи. Всички много я харесаха " хахахаха извинявай, ама какъв критерий биха могли да бъдат случайни минувачи, които щом не могат да различат КИА-та от едно БМВ или Ауди (няма нужда от надписи и емблеми), ще дават оценки - тези най-вероятно карат некви пежа или са с градския ... плюс тва - тази кола не се купува само за да изглеждаш готин пред пешеходците, а да ти вдига андреналина с каране - тази дори и да е такава, за тези пари винаги нещо доказано
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    Колата е мн яка. Струва колкото премиум марка с по-малак двигател, по-малко екстри, по-къса гаранция и най-вероятно доста по-трошлива, не знам кое не й харесвате.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Само ще ти кажа, че в тубата има един ескперимент. Закрига всички надписи и питаха случайни мунувачи. Всички много я харесаха и бяха убедени, че това е някоя премиум марка. Това говори достатъчно за нагласите на хората. Вижда ли се, че е Киа, хората не правят реална оценка, емблемата и това какво ще кажат хората е най-важно. Нарича се комплекси.
  • #2
    Курник! ( преди 4 години )
    За толкова пари само луд би се спрял на KIA!
fallback
Последни