fallback

Електрическият кросоувър на Renault ще има пробег от 600 км

В основата на модела е платформа, разработена съместно с Nissan

През 2021 г. европейските клиенти на Renault ще получат компактен електрически кросоувър със „сериозен“ пробег, съобщава френското издание L’argus, като разкрива и подробност.

Според източника на изданието, в гамата на френската марка новия модел ще се разположи над популярния хечбек Renault Zoe. В основата му ще бъде платформата CMF EV, разработена съвместно с Nissan за автомобили без двигател с вътрешно горене. Засега е известна само една характеристика – пробег от 600 км с едно зареждане на батериите.

Дори този показател да не е по най-реалистичната методика WLTP, цифрите изглеждат направо невероятно за електромобил с малки размери. За сравнение, хечбекът Zoe разполага с батерии с капацитет 55 кВт/ч при идеални условия може да преодолее до 395 км.

Френското издание публикува и свое виждане за това, как ще изглежда моделът. В неговата основа е концептуалният модел Morphoz (на втората снимка), който Renault показа по-рано. На същата платформа е изграден и новият кросоувър Nissan Ariya, както и още един бъдещ по-голям електрически SUV на Renault. Той ще е с размерите на Kadjar и ще излезе през 2022 г.

Снимки: L’argus

fallback
  • #9
    анонимен ( преди 4 години )
    До първоя писал,пич поразрови се и ще разбереш,че Рено е преживяло доста по-тежки периоди в своята над 120 годишна история,като ПСВ и ВСВ,та един вирус няма да преживее. Смешен си с некадърността си.
  • #8
    Хи хи. #6 ( преди 4 години )
    Абе, тия дръгели ФВ *** за зеле вече не става от тях....то не бяха софтуери, то не бяха бракми двигатели ярмомелки, то не беше чудо маслояд, супер недоразумение, което все още балъци си купуват
  • #7
    До шестака ( преди 4 години )
    Имаме Рено Клио и Дачия Сандеро съответно 80000 и 132000 км. Слагаш нафта караш без дефект до сега. Сега всички разбирачи с "премиумите" пъпчиви *** да се изходят по въпроса
  • #6
    и все пак ... ( преди 4 години )
    никоя кола на VW не може да се сравнява с целокупното рено, което вече 20години поред заема последните места по качество и надежност във всички класации, навсякъде по света! Хвала ...
  • #5
    Чук до 1 и 4 ( преди 4 години )
    То зер легенът фауве много ще го има, щото задава много стандарти , например готин софтуер или пък 2 л масло на 1000
  • #4
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    рено отново ще зададе "стандарти" по лошо качество и ниска надеждност и при електро колите, особено след като Нисан ги отсвири!
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    намат намат
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    ОТНОВО РЕНО ЗАДАВА СТАНДАРТИ!!! НАМАТ СТИГАНЕ. РЕСПЕКТ!
  • #1
    ще, ще ... ( преди 4 години )
    ако въобще го има недоразумението рено след ковида!
fallback
Последни