fallback

Копие на Toyota Land Cruiser се оказа по-голямо и по-луксозно от оригинала

За първи път пеше показан интериора на всъдехода Hengtian L4600 (ВИДЕО)

Видео с интериора на големия всъдеход Hengtian L4600, който представлява копие на Toyota Land Cruiser от Китай, се появи в интернет. Салонът на „клонинга“ изглежда по-луксозно от това на оригинала – L4600 има по-голям екран на мултимедийната система, повече дървени декоративни елементи, както и кожа по седалки, панела и вътрешната страна на вратите.

Като размери Hengtian L4600 е по-голям от актуалния Land Cruiser 200. Дължината му е 5239 мм, широчината – 2026 мм, височината – 1932 мм, а разстоянието между двете оси е 2950 мм. За сравнение, габаритите на големият всъдеход на Toyota са 4950x1970x1950 мм, като междуосието е 2850 мм.

На външен вид китайският Hengtian L4600 прилича на два модела на Toyota. Отпред прилича на актуалния Land Cruiser Prado, а отзад е идентичен с Land Cruiser 200 от 2007 г. Каросерията и оптиката са оригинални, въпреки че визуално са идентични с японските.

Архитектурата на шасито копира Land Cruiser. Двигателят и трансмисия са китайско производство, но в основата им са японски агрегати. Така под капака е поставен 4,6-литров двигател с мощност 286 к.с., който е производство на компанията Futai Power Co. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична.

Премиерата Hengtian L4600 не е далеч. Първоначално се планираше тя да бъде проведена през април на автосалона в Пекин, но той беше отложен и вероятно производителят ще се ограничи с онлайн-представяне. Засега цените на китайското копие на Land Cruiser не са обявени, но според медиите в Китай те ще стартират от 270 000 юана (35 305 евро). За сравнение, базовата Toyota Land Cruiser 200 на местния пазар струва 800 000 юана (105 000 евро).

Снимки: Autohome

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Да направят V8, който издържа милион мили и ще си говорим.Джаджи винаги могат да се сложат, въпросът е че Land Cruiser, Land Cruiser Prado, Lexus GX и LX - използват надеждни и доказали се компоненти и части (поне тези сглобени в Япония)Както за интериора, така и по всичко - окачване, двигател, скорости - рискове не се поемат. За това и тези автомобили издържат адски условия от Саудитска Арабия до Сибир и са се доказали.Кой смята че *** екстри оправдават риска колата да ви остави на ...
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 Дженди, Тойота не само са го направили по-хубав и луксозен, но и се продава в магазина и се казва Лексус. Ако искаш нещо с което да влезеш в калта, гората и планината е Land Cruiser. Ако искаш да си по асфалт и с леки отбивки извън пътя без да се лишаваш от проходимостта си вземаш Лексус. Там имаш всичко каквото ти е кеф! Още нещо да не си разбрал? А, ако искаш още да се правиш на интересен що не кажеш за репликите на Ламбо и Ферари. Китайските са по-шукария , ама не са истински. Сети ли се?
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Като го гледам това и се сещам оня лаф за малкият "инструмент" и големата кола на собственика!
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Още един дето е виждал китайски коли пред 15 години и си мисли че и до ден днешен нещата са същите
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Те и анцузите Адидас ги правят по-красиви от оригинала, ама си остават метета. Има реплики на всички марки телефони, но и те са далеч от оригиналите. С колите обаче положението е още по-трагично. При тях има защита на пасажери, шофьо, пешеходци, системи на защита и т.н., а при репликите тези неща или липсват или не са на нивото на оригинала...
fallback
Последни