IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes приключи с две версии на S-Class

Купето и кабриолетът трябваше да се произвеждат до август

Производителите започнаха да съкращават моделите, които предлагат, още преди избухването на кризата с коронавируса, като се съсредоточиха върху автомобили, ползващи се с голямо търсене на пазара (най-вече кросоувъри). Така се освободи място за напълно нови модели, които получават и най-модерни технологии.


Mercedes-Benz S-Class


Разбира се, има и коли, които компаниите обновяват през няколко години, като такъв е флагманът на Mercedes-Benz S-Class, при който смяната на поколенията предстои съвсем скоро. От компанията вече да уведомили дилърите си, че трябва през май да спрат да приемат поръчки за купето и кабриолета. Първоначалният план е предвиждал двете версии да се произвеждат до края на август, но това може и да не стане с оглед на затварянето на заводите заради коронавирусната инфекция.

Купето и кабриото S-Class бяха обновени през 2017 г., така че не могат да бъдат наречени „морално остарели“. Те са изградени на базата 6-ото поколение на флагмана на Mercedes, който е на пазара от 7 години.


Mercedes-Benz S-Class


Освен това, в компанията вече работят над електрическа версия на седана, която ще получи името EQS. Тя трябва да предложи повече лукс и комфорт от новата S-Class, като ще се появи на пазара през 2021 г. Бъдещия EQS ще бъде изграден на нова платформа, като ще получи два електрмотора със съвкупна мощност 500 к.с. и задвижване на четирите колела. Пробегът на машината ще бъде около 480 км.

Снимки: Carsweek


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да ти кажа, невероятно, не знам кристали - мристали, но е невероятна кола за каране. Единствено хед-ъп дисплеят е гаден, но той вероятно е такъв за цялата гама, не само за купето
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    Купето е невероятно, но тези кристали отпред го ориентираха само към богатите дами, а и те сега търсят джипове и може наистина да го замразят.