fallback

Водолази откриха колекция от автомобили

От река в Портланд бяха извадени 6 коли, включително Mazda RX-7

В американския град Портланд водолази решиха да проверят една от местните легенди за потопен в река пикап, който, според слуховете, бил бутнат там от момиче, което се скарала с приятеля си. Вместо потъналия преди 20 години Chevrolet обаче, на речното дъно те се натъкнали на няколко уникални автомобила от миналия век.

Сред необичайните находки водолазите открили легендарната Mazda RX-7 в червен цвят. Колко време японският автомобил е престоял на дъното на реката не се знае. Като се има предвид обаче, че този рестайлингов модел започва да се произвежда през 1981 г., може да се предположи, че е лежала там доста дълго.

Освен това водолазите успели да извадят от реката още няколко редки автомобила, включително Ford Mustang Mach 1 от 1973 г., както и три пикапа, сред които Chevrolet Luv, което вероятно е била първоначалната цел на подводния лов. Всички автомобили са в ужасно състояние и най-вероятно не подлежат на реставрация.

Все още не е ясно как се е образувало това автомобилно гробище в реката. Сред местните обаче се шири мнението, че колите са били хвърлени там от крадци или застрахователни измамници. Полицията обяви, че ще направи всички по силите си бързо да разгадае мистерията.

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    И в София има едно място пълно с легенди и вероятно крадени автомобили - езерото в Дружба.
fallback
Последни