fallback

На „Нюрбургринг“ с Rolls-Royce, но на задната седалка

На места седанът Ghost се движи с повече от 180 км/ч (ВИДЕО)

Блогърът Михаил Шарудин публикува на своя канал в YouTube видео с преминаването по пистата „Нюрбургринг“. В случая обаче това не става със спортна кола, а с луксозен Rolls-Royce Ghost, зад чийито волан е друг автомобилен блогър – Fabian. Самият Шарудин се вози на задната седалка на лимузината, която на отделни участъци от трасето развива над 180 км/ч.

Сегашният  Rolls-Royce Ghost се произвежда още 2009 г. на отделна поточна линия в Гудууд, като седанът на няколко пъти беше обновяван. Промените по него засегнаха както външния вид, така и двигателя. През 2014 г. седанът получи версия V-Specification с по-мощен двигател и модернизирани интериор и екстериора. За Ghost вече се предлага и пакет Dynamic Driving Package, включващ нови настройки на окачването и на кормилното управление.

Стандартният Rolls-Royce Ghost разчита на 6,6-литров туин-турбо V12, развиващ 570 к.с. и 820 Нм, но версията Ghost Black Badge е по-мощна – 612 к.с. и 840 Нм. За седана се предлага само 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF с система за предиктивен контрол на превключванията – същата като при Rolls-Royce Wraith и седана BMW 7-Series.

Снимка и видео: YouTube

fallback
fallback
Последни