fallback

Моделът, който превръща всичко в злато

Gemballa Mirage GT на Самуел Ето'о бе продаден за 625 000 евро

Германското тунинг студио Gemballa направи само 25 бройки Mirage GT на базата на Porsche Carrera GT. Само три от тях са в специалната версия Gold Edition. Тази, за която става дума тук, бе поръчана от легендарния бивш камерунския футболист Самуел Ето'о и доскоро само той седеше зад волана й.

Всяка Gemballa Mirage GT се отличава с някои нюанси на каросерията. Анфасът, задната част, капакът на двигателя, задното крило, въздухозаборниците на покрива - всички са уникални. Този автомобил е боядисан в черен цвят, а специални частици карат боята да блести с всички цветове на дъгата. Златото се вижда по джантите, двигателния отсек и ауспуха.

Тунинг студиото осигури на 5,7-литровия V10 двигател нова система за впръскване на горивото, изпускателна система от неръждаема стомана със спортни катализатори, а също така преработи контролния блок за управление, като увеличи мощността с 58 коня. Крайните показатели са 670 конски сили и 630 Нм.

Още снимки - в галерията:

По-голямата част от интериора също е направена по поръчка. Детайлите, украсени със скъпа кожа, въглеродни влакна и Alcantara, са поразителни. Табелката на централната конзола показва, че това е 7-ата Mirage GT и 409--ата Carrera GT. Пробегът е едва 6500 км. Очакваната цена на наскоро провелия се търг бе 775 000 - 875 000 евро, но моделът бе продаден за едва 625 000.

fallback
fallback
Последни