fallback

Какво се случва, когато заредиш с 5 вида гориво?

Руснаците от Garage54 направиха най-новия си експеримент със стара Lada

Всеки, който е зареждал с грешно гориво, е изпитвал ужас да не повреди двигателя си. Може би обаче не трябва да се притесняваме чак толкова.

Този шофьорски кошмар бе вдъхновение за най-новото видео на Garage 54. И тъй като руснаците действат със замах, те заредиха своята Lada едновременно с пет вида гориво. Количеството от всеки вид е пет литра.         

     Бензиновият двигател започва да работи не само с четири вида бензин с октаново число от 92 до 100, но и със солидна порция дизел.

Дали 20-те процента дизел в резервоара са достатъчни автомобилът да бъде съсипан? В действителност неразрушимият модел не показва ни най-малки симптоми. Още от запалването и спокойното потегляне всичко работи спокойно, тихо и леко. Какъв трябва да бъде делът на дизеловото гориво, преди автомобилът да бъде повреден, не става ясно от видеото.

Снимки: Garage54

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    При повече дизел няма да може да се възпламени от свеща в цилиндъра и ДВГ ще угасне. Нищо фатално. При вариант бензин в дизелов двигател се получава детонация и ДВГ ще бъде разрушен. Нека пробват с дизелов двигател и повече бензин в резервоара да видят какво ще се случи!
  • #3
    Мазда ( преди 4 години )
    При четири вида бензин и малко дизел - ок, обратния вариант не става...
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Не е толкова страшно на бензинов двигател да сипеш нафта. Ако е по-голямо количество нафтата ще угасне и толкова. Най-много една промивка и всичко ще се оправи. Виж обаче на дизел да сипеш бензин си е тотална щета. Двигателя заминава 100%.
  • #1
    Щирлиц ( преди 4 години )
    Пуф-паф.Ето това.
fallback
Последни