fallback

Audi RS 4 Avant вече с 510 к.с.

Германската тунинг-фирма Abt проведе поредната си акция за повече мощност

С първото Audi RS4 Avant от края на миналото хилядолетие баварската марка започна една изключително успешна традиция. 20 години по-късно актуалният модел е при дилърите в своята фейслифт версия. Подобно на предшествениците си той се предлага като комби и продължава традициите повече от забележително.

В серийната си версия малкият събрат на RS6 директно се вписва в лигата на спортистите. 450 к.с. и 600 Нм максимален въртящ момент са сериозни данни. Те обаче не впечатляват инженерите от Abt, които се възползват от потенциала на 2,9-литровия V6 агрегат. С помощта на промяна на софтуера на двигателя мощността е вдигната до бруталните 510 к.с. и 660 Нм въртящ момент.

Разбира се, тази мощност трябва да бъде пренесена безопасно на пътя. Фирмата предлага собствено разработено спортно окачване за RS4 Avant. Който желае да постигне максимална стабилност в завои, може да поръча допълнително и спортни стабилизиращи щанги.

Помислено е и за дизайна. След фейслифта RS4 показва новата предна част. При Abt радиаторната решетка е в бляскаво черно и са добавени нови странични отвори за въздух. За да се отличава от нормалните А4 Avant, RS4 е и доста по-широк с по 30 мм от всяка страна.

Място за подходящите джанти също има. Тук фирмата предлага пълна гама от черни и тъмни тонове. Размерите на сериите DR и FR са 20 и 21 цола.

Снимки: Abt Sportsline

Вижте още снимки в галерията:

Тагове: abt audi rs4 avant тунинг
fallback
fallback
Последни