fallback

Шеф на Audi потвърди, че новото R8 ще е хибрид

В компанията ще се погрижат суперколата да издава "подходящ" звук

Третото поколение на Audi R8 все още е на стадий планиране, но вече е известно, че суперколата ще получи сериозни изменения. Основното от тях е, че тя ще премине на електрифициран силов агрегат, разкрива директорът на подразделението Audi Sport - Оливер Хофман.

"Все още не е взето окончателно решение за платформата и за типа двигател, който ще използва следващото поколение на R8, но мога да кажа, че автомобилът ще отговаря на всички съществуващи екологични стандарти. А това означава само едно - електрифицирана суперкола", обясни Хофман.

Електрификацията ще позволи на Audi (на снимките е концептуалният PB18 E-Tron) да увеличи конските сили, без да се притеснява от нарушаване на екологичните норми. Преди това обаче, инженерите на компанията трябва да разрешат проблема с допълнителните батерии и електромотор, които ще повишат теглото на автомобила.

Друг проблем на електрифицираните суперколи е звукът, който на практика отсъства. Шефът на Audi Sport побърза да успокои феновете на марката, като ги увери, че в компанията работят усърдно върху създаването на специален звук, който ще издава бъдещето R8.

Хофман потвърди също, че инженерите от екипа, разработващ колата, правят всичко възможно да запазят класическия V10 двигател, който да бъде част от бъдещата хибридна система. 

Снимки: Audi

 

fallback
  • #2
    бавареца ( преди 4 години )
    най т ъ п и я коментар който съм чувал е че от хибридите няма никакъв смисъл.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Оф тия *** немци не разбраха ли че от хибридите няма никакъв смисъл.Като му свърши батерията същият разход вредни емисии и тн.Тъпо ***.Закривайте ги тия.
fallback
Последни