fallback

Новото Audi S3 сваля маскировката

Големите промени ще засегнат интериора на спортния модел

Снимки на новото поколение на Audi S3 с минимален камуфлаж бяха публикувани от изданието Motor1. На тях ясно се виждат предната и задната част на модела, чиято премиера ще се състои по време на автосалона в Женева през март.

Решетката на радиатора и двете брони са покрити, но ясно се виждат четирите тръби на изпускателната система и новите фарове. Спортният външен вид на модела се подчертава от големите колела и агресивната предна част.

По-сериозни ще бъдат промените в интериора, където е поставен нов мултимедиен комплекс на централната консола. Експертите очакват салона на Audi S3 да повтаря до голяма степен този на новите Skoda Octavia и VW Golf. В основата и на трите модела е платформата MBQ на VW Group.

Очаква се, че под капака на спортния хечбек да попадне същият двигател, който ще се поставя и на новия VW Golf R. Това е 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 329 к.с. Така версия S ще е максимална отдалечена от RS-варианта, който ще разчита на 400 к.с.

Предполага се, че дори премиерата на модела да е през март, продажбите на седана S3 и на хечбека S3 Sportback ще стартират едва в началото на 2021 г.

Снимки: Motor1

fallback
fallback
Последни