fallback

Mitsubishi готви две премиери за 2020 г.

Японската компания ще предложи нови ASX и Outlander

Компанията Mitsubishi ще представи два нови модела през 2020 г., разкри шефът на европейското подразделение на марката Бернар Луар пред Automotive News. Това са следващите поколения на компактния ASX и на Outlander.

Първо на пазара ще се появи нов ASX, който оканчателно ще скъса връзките си с френската PSA Group и ще премине на платформата CMF на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, която е в основата на новите Nissan Juke и Renault Captur. Това означава, че кросоувърът ще получи по-компактни размери и ще се дистанцира още повече от другия компактен SUV на бранда - Eclipse Cross.

Засега не е ясно, дали новият ASX ще получи система за задвижване на четирите колела, но по-вероятно е да остане само с предно предаване, както е при споменатите вече Nissan Juke и Renault Captur за Европа.

През втората половина на 2020 г. ще излезе новата генерация на Outlander, която също преминава на платформа на Renault-Nissan-Mitsubishi. Така легендарният всъдеход ще се сроди с Nissan X-Trail, на който също му предстои смяна на поколенията през 2020 г.

Дизайнът на новия Outlander до голяма степен ще повтаря този на концептуалния  Mitsubishi Engelberg Tourer, представен през миналата пролет в Женева. А гамата двигатели ще се състои само от хибриди, които ще могат да се зареждат от електропреносната мрежа. Такъв агрегат ще се предлага и за новия ASX.

Снимки: Mitsubishi

 

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    До 4: И аз се чудя това....
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    ама те и сайт ли имат
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Погледни им сайта преди да задаваш глупави въпроси!
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Че те други модели имат ли?
fallback
Последни