fallback

Експерти обявиха най-иновативните автомобилни компании

Първа в класацията е Volkswagen, а последна - китайската BAIC

Независимият германски институт Center of Automotive Management (CAM) състави класация на най-иновативните автомобилни производители. Първо място в нея зае германската Volkswagen, а последно - китайската BAIC.

Проучването на CAM се основава на анализ на 1300 вида технически иновации. Данните по тях са обработени през 2018-2019 г. Консолидираният списък е съставен след оценка на представянето на 42 автомобилни групи и 96 марки от Европа, Япония, САЩ и Китай - той обобщава данни за 2500 иновации, появили се на производствените модели от 2016 г. до първата половина на 2019 г.

Най-иновативната компания в Топ 20 е Volkswagen Group: тя е въвела 462 ноу-хау, от които 73 са уникални за индустрията. Стойността на приноса на VW е оценена на 466,9 т. Специално споменаване от CAM заслужиха асистентът за поддържане на движение в избраната лента на Audi Q7, извитият дисплей на Volkswagen Touareg, адаптивният круиз контрол Travel Assist на Passat, последната версия на комплекса MBUX на Mercedes-Benz A-Class, индукционно зареждане на BMW 5-series и асистентът за движение на заден ход на BMW X5.

Второ и трето място в класацията заеха Daimler и BMW. Резултатът им е съответно 184 и 166 иновации. "Силата" на иновациите на германските премиум производители възлиза съответно на 394,6 и 262,5 точки. Американската Tesla заема четвърта позиция: тя има 50 иновации, 23 от които за първи път са въведени в автомобили серийно производство. Челната петица завършва Hyundai.

Снимки: CAM

fallback
  • #22
    анонимен ( преди 4 години )
    Иновации казват,интересно!В тази нова електронна ера - малко ми е трудно да преценя,но поглеждам наоколо вкъщи-телевизора Сони,хладилниците Шарп и Самсунг,лаптопите-Асус,Ейсър,телефоните Апъл и Самсунг,музиката Сони,микровълновата Панасоник,прахосмукачката Зелмер(полска,чувам че ги купили Сиеменс)!Май само фурната е немска(АЕГ).Със сигурност почти във всеки дом е така,загубили са битката Хансовете,не им е лесно!
  • #21
    й ( преди 4 години )
    Германски "независим" институт
  • #20
    анонимен ( преди 4 години )
    Тойота, Хонда и Мазда могат да се похвалят с иновативни задвижвания,което е най-сложната задача и най-важната в един автомобил. Тойота първа в света въведе хибридите,когато всички ги отричаха. Хонда първа в света въведе водородните автомобили отново когато всички ги отричаха,а БМВ на водород показваше разход 50?100км, германска технология. Мазда първа в света въведе в производство и продажба бензинов дизел,революционен двигател. Това са технологичните лидери - 3 японски марки. Другите копират.
  • #19
    LEXUS ( преди 4 години )
    Криво дисплейче, асистент за поддържане на лента, круиз контрол??? Екстри! И то които ги предлагат всички авто марки от години. Въпросът коя компания е иновативна означава коя марка предлага иновативни задвижвания, иновативна механика и компютърно управление на силов тракт, не такива глупстички. А иновативни компании са на първо място Тойота- с най-ефективните и здрави хибриди и с колите си на водород. След тях са Хонда,Тесла и разбира се, Мазда с иновативния първи в индустрията бензинов дизел!
  • #18
    анонимен ( преди 4 години )
    В Топ 5- три германски фирми, една американска и една корейска. Това е реалното съотношение на силните на деня, на виталните компании. Другите вегетират, пълен смях са.
  • #17
    Кимоното ( преди 4 години )
    Няма какво да се лъжем. ФВ и Германия движат автомобилната индустрия напред колкото и да я спъват японските аборигени
  • #16
    Абе ( преди 4 години )
    Кучетата си лаят, а VW пак са 1!
  • #15
    Болен психар ( преди 4 години )
    Аз съм болен човек който се оюиъва да лъже пишеш сам 20 негативни коментара ,но хората не са прости и се усещат!?!?!?!
  • #14
    анонимен ( преди 4 години )
    Вчера гледах един документален филм по DW за немската автоиндустрия и трагичното състояние откъм иновации , в което се намира тя. И не знам тук кой наивник си мисли, че да заместиш копчето с тъч-екран в колата е иновация. Може би ако бяхме 2003 година...
  • #13
    анонимен ( преди 4 години )
    Има само един болен в този форум и всеки го знае, като форумната ***! За лечение говори, а самият той не ходи да се лекува...
fallback
Последни