fallback

Топ 10 на най-продаваните модели в Европа

Класацията е за първите 11 месеца на завършващата 2019 г.

За 44-а поредна година най-продаваният модел в Европа е един и същ - Volkswagen Golf, сочи проучването на агенция focus2move. В нея са включени резултатите от 44 пазара на Стария континент, включително руския, украинския, турския и молдовския.

Преднината на VW Golf е сериозна, така че няма шанс той да бъде изместен и след приключване на продажбите да декември. От модела са продадени 427 490 бройки, като това е с 10% по-малко от миналата година. Спадът обаче със сигурност ще бъде компенсиран от новото поколение на Golf, чиито продажби стартираха именно през декември.

На втора позиция се намира Renault Clio с 318 297 продажби (-5,4%), а на трето е Volkswagen Polo с 306 571 бройки (-12%). Четвъртото място е за най-популярния кросоувър в Европа - Volkswagen Tiguan с 278 919 единици (+1,7%), а на пето е Skoda Octavia - 242 204 бройки (-0,9%).

Съвсем близо до бестселъра на Skoda се нарежда Nissan Qashqai - 238 058 продажби (-8%). На седмо място се изкачва Ford Focus - 226 369 (+10%), следван от Ford Fiesta - 220 471 (-15,1%). Последните две позиции в Топ 10 са за  Opel Corsa - 219 327 (+5,3%) и  Citroen C3 - 217 769 (+1%).

Снимки: Volkswagen, Renault 

fallback
  • #14
    ники ( преди 4 години )
    качествените автомобили струват пари за разлика от тези бънгий
  • #13
    44 поредна година! ( преди 4 години )
    44 поредна година!
  • #12
    Achtung ( преди 4 години )
    В САЩ европейските коли са екзотика за по заможната част от население и това не е случайно, виждал съм базово Силверадо и Ф-150 с гумените стелки и твърдата пластмаса като от лада седмица, окачване като москвич с ресори и голям чугунен мотор с литрова мощност по-малка от на жигули. Хайде за 15 години може да са дръпнали малко с качеството, ама като гледам как купуват японки и бягат от всичко америакско в САЩ, много силно се съмнявам. Шкода рулзззз ОКТАВИЯ .I.
  • #11
    анонимен ( преди 4 години )
    Гледам, че плюенето по ВАГ е започнало от първия коментар, без да се говори за специфична марка. А така не бива. И затова предлагам : Нека плюенето по принцип срещу Шкода Октавия да започне СЕГА !
  • #10
    анонимен ( преди 4 години )
    В кой друг край на океана си? Къде точно те пържат с данъци не разбрах? Точно в Европа е голямото пържене с данъци. Не случайно цените са с такава огромна разлика. В САЩ например не са чували за ддс и като им кажа за такъв данък ме гледат умно и питат за какво е. Еми как за какво. Директно държавата си го прибира от всичко и от всеки за да хрантути търтейте политици. Няма по несправедлив данък от ДДС. В средновековието хората са плащали десятък и това е било всичко, а сега плащаме пъти повече
  • #9
    Hobby ( преди 4 години )
    Аз съм от другата страна на океана , и определено предпочитам европейска кола.Но наистина бензина е по евтин, но за сметка на това ти изпържват *** от данъци.
  • #8
    анонимен ( преди 4 години )
    Що не се изместиш в сащ. Лошо няма. Аз също искам да не съм в Бг
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    ама никой не ви кара да си купувате нови табуретки има и вторично предлатлане на автомобили в среден и премиум клас
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    Давай с мантрата колко са практични и умни европейците и заради това карат табуретки на двойна цена! Зная, че накрая това ще ти е довода за пазара на коли в Европа! Елементарното ти мислене е до болка познато на всеки следящ форума. Можеш само с някоя по-голяма простотия да ни изненадаш и с нищо повече!
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
fallback
Последни