fallback

Топ 10 на най-продаваните модели в Европа

Класацията е за първите 11 месеца на завършващата 2019 г.

За 44-а поредна година най-продаваният модел в Европа е един и същ - Volkswagen Golf, сочи проучването на агенция focus2move. В нея са включени резултатите от 44 пазара на Стария континент, включително руския, украинския, турския и молдовския.

Преднината на VW Golf е сериозна, така че няма шанс той да бъде изместен и след приключване на продажбите да декември. От модела са продадени 427 490 бройки, като това е с 10% по-малко от миналата година. Спадът обаче със сигурност ще бъде компенсиран от новото поколение на Golf, чиито продажби стартираха именно през декември.

На втора позиция се намира Renault Clio с 318 297 продажби (-5,4%), а на трето е Volkswagen Polo с 306 571 бройки (-12%). Четвъртото място е за най-популярния кросоувър в Европа - Volkswagen Tiguan с 278 919 единици (+1,7%), а на пето е Skoda Octavia - 242 204 бройки (-0,9%).

Съвсем близо до бестселъра на Skoda се нарежда Nissan Qashqai - 238 058 продажби (-8%). На седмо място се изкачва Ford Focus - 226 369 (+10%), следван от Ford Fiesta - 220 471 (-15,1%). Последните две позиции в Топ 10 са за  Opel Corsa - 219 327 (+5,3%) и  Citroen C3 - 217 769 (+1%).

Снимки: Volkswagen, Renault 

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    #2 Не разбираш какво казвам, но коментираш и ми отговаряш? Ами коментирай си не ми пречиш, но преди да го правиш се замисли малко, ако можеш! Зная, че мисленето не ти е силната страна ВАГи, но се напъни малко, но гледай да не напълниш гащите от напъни!
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    То и аз имам кола от изброените, но това никак не ме радва. Теб обаче явно много те радва този факт, но мен никак! Докато хората в САЩ и другаде карат пълноразмерни автомобили на половин цена, аз карам малка табуретка на цена на техните коли. Това нормално ли е според теб? Нормално ли е горивото да ми е 2-3 пъти по-скъпо отколкото е там? Нормално ли е да се бием в гърдите колко е богата Европа, а в същото време да се стискаме и да си броим стотинките за нафта, въпреки, че знаем каква отрова е?
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Не те разбирам какво казваш. Какво да караме? Аз имам кола от изброения списък, има ли нередност в това.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Богатите европейци карат: Гоуф, Клио, Поло, Фиеста, Корса... Това е то богатата Европа! На цената на изброените недоразумения на други континенти си купуваш нормален автомобил, който там е около 2 пъти по-евтин отколкото в гАйропата. И горивата там 2-3 пъти по-евтини. Ама нали трябва политиците и корпорациите да богатеят, а населението кучетата го яли. Такава корупция и крадене го няма никъде. Само вижте евро парламента с какви бюджети разполага и какви пари и привилегии си разпределят!
fallback
Последни