fallback

Tesla обърка дете с пътен конус

В друг случай електромобилът спаси шофьор от глоба

Автопилотът на Tesla не можа да различи момче, носещо оранжева тениска, от пътен конус със същия цвят. Видеото, публикувано от Canal Tesla Brasil, показва целия процес, в който колата се опитва да разпознае човек. Отначало и двата обекта - момчето и конусът, са показани на екрана на мултимедийната система. След това за известно време конусът изчезва и на диплея остава само детето, но в крайна сметка автопилотът решава, че това е пътният конус.

Миналата година собственик на Tesla Model S успя да измами автопилота на електромобил с помощта на портокал. Той фиксира плода на волана, благодарение на което се задейства автоматичната система за управление, с която мъжът измина около 45 км.

В същото време в САЩ се опитаха да глобят собственик на Tesla Model 3 за нарушение, което той не е извършил. Полицай спира шофьора на електромобила задето не включил мигач при завиване. Американецът не се съгласява с обвинението и използвайки системата TeslaCam, успява да докаже правотата си.

Шофьорът завива наляво зад пикап и веднага след маневрата е спрян от полицай, който го обвинява, че не е включил мигача. Спорът е решен чрез записа на TeslaCam, където в отражението в задната част на пикапа ясно се вижда, че мигачът на Tesla Model 3 е включен. Това ясно доказателство помогна на собственика на електромобила да избегне глоба в размер на 171 долара.

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    всички сме конуси пред Skynet...
fallback
Последни