fallback

Автомобил получи звезда в "Алеята на славата" в Холивуд

За 67 години Chevrolet Suburban e "участвал" в 1750 филма

Големият всъдеход Chevrolet Suburban е първият автомобилен модел, който получава своя звезда в "Алеята на славата" в Холивуд, похвалиха се от компанията-производител.

Своя дебют в киното автомобилът прави през 1952 г., като от тогава е участвал в 1750 игрални филма или сериала, излъчена по света. Заедно с "близнака" си Tahoe броят на продукциите, сред които попадат и телевизионни шоу-програми, надхвърля 2500.

Започвайки от 1956 г. Suburban всяка година се появява в телевизионен сериал, а от 1960 г. се снима ежегодно и във филми, като 30 от тях са били номинирани за най-големите награди в света на киното. На свой ред Tahoe става "актьор" през 1995 г., като оттогава той също се снима всяка година.

"В кино-индустрията няма нищо подобно на Suburban. Първо, той е универсален автомобил, което го прави много подходящ за всякакви роли. Второ, той придава значимост на всяка една сцена. Когато се появи колона от огромни черни машини от този модел, зрителят разбира, че ще се случи нещо", коменти Денис Макарти, който е координатор на автопарка в Холивуд.

От компанията-производител допълниха, че новите поколения на Suburban (девето в историята на модела) и Tahoe (пето) ще бъдат показани до края на годината. Двата всъдехода са построени на нова платформа на GM със задно независимо окачване. В момента Chevrolet продава по 55 000 бройки от Suburban годишно, като цените на модела стартират от 52 995 долара.

Снимки: Chevrolet

fallback
fallback
Последни