fallback

Германци направиха тунинг на Skoda Kodiaq RS

Abt Sportsline вдигат мощността на семейния автомобил до 270 к.с.

Германската тунинг-фирма Abt Sportsline е специализирана в тунинг на автомобили от групата Volkswagen. Обичайно говорим за модели на Audi, сред които S- и RS-версиите, както и GTI и R-модели на Volkswagen.

Не толкова на преден план попадат моделите на Skoda, което донякъде е повлияно и от характера им на семейни автомобили. Това не попречи на Abt да доработи най-спортната версия на Kodiaq – RS. Серийните 240 к.с. от двулитровия турбодизел са увеличени до 270 благодарение на тунинг команден блок за 2261 евро.

В момента двулитровият турбодизел е официално най-бързият дизел на Нордшлайфе с време от 9:29,84 минути. Увеличението на мощността е допълнено и от други спортни детайли. С помощта на спортни пружини просветът е намален с три сантиметра. Това позволява на така или иначе динамичния чешки модел да изглежда още по-спортно и да подобри пътното поведение в завои.

Предлагат се и подходящи лети джанти с размер от 18 до 21 цола и цена на комплект от около 4 хиляди евро. Те са с до 40 процента по-леки от серийните, което се отразява добре на представянето. Иначе фирмата оставя каросерията на Skoda Kodiaq RS недокосната, тъй като дори с малките промени се постига голяма разлика.

Снимки: Abt Sportsline

Тагове: abt skoda kodiaq rs тунинг
fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Парите нямат много общо с това дали си утрепан и смачкан от живота, приятелю.
  • #2
    mancho ( преди 4 години )
    Приятелю, "утрепан от живота чичак" не може да извади 50к евро за тази (или друга) кола ;-)
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Кола за утрепани от живота чичаци.
fallback
Последни