fallback

Чешката полиция се въоръжи с BMW 7-Series

Служителите на реда получиха 10 бройки от хибридната луксозна лимузина

Някои полицейски служители от Чехия ще имат огромния късмет да патрулират с флагмана на BMW - 7-Series, при това в хибридната му версия 745Le xDrive с най-високо ниво на оборудване. Баварският концерн предостави на органите на реда 10 такива автомобила, при това напълно безплатно, но с някои условия.

Седаните ще могат да се използват активно за полицейски нужди, като не само ще патрулират, но и ще участват в преследвания, ако това се наложи. Единственото ограничение е, по време на службата си (тя ще продължи половин година), колите да не изминават повече от 25 000 км.

Автомобилите са оборудвани с всичко необхдимо за носене на служба, включително сигнални лампи и сирени. Те разполагат с хибриден силов агрегат със съвкурна мощност от 394 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Разходът им на гориво (по паспортни данни) е 2,3 л/100 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,1 секунди.

Защо е нужно това на BMW? Счита се, че на първо място, това е имиджов проект, тъй като ефектните седани със сигурност ще привлекат внимание и по този начин ще повишат интереса към марката в Чехия. Освен това, местното представителство на баварския производител е на мнение, че опитът за сътрудничество с правоохранителните органи ще окаже благотворно влияние върху отношения с властите в страната.

Снимки: BMW

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Евала, както казват германците! 10 бмв-та за Чехия. Колко ще стигнат за мегаполиси като Казанлък или община Кочариново.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво е така се възпитава респект към полицията :)
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Иска ми се да бях чешки полицай сега...
fallback
Последни