fallback

Американска фирма създаде поредното си уникално Porsche 356

Двигателят на Transitional Speedster е 2,4-литров с мощност от 205 коня

След първия по рода си проект на Emory Motorsports, базиран на Porsche 911, американската компания се върна към добрия стар 356-и. Новият проект се нарича Transitional Speedster.

Може и да не изглежда очевидно, но този автомобил някога е бил купе. Тя трябвало бавно да умре на едно сметище, тъй като покривът й бил сериозно повреден при катастрофа, което направило колата неизползваема. За щастие, Род Емъри спаси Porsche и го превърна в отличен Speedster. Уникаленият Transitional е създаден да се наслаждава на слънцето по американските брегове.

Сред основните характеристики на екстериора са обтекателите зад облегалките за главите, ръчно нарисуваният Пегас на предните крила и гърловината за къстъм резервоара, който има обем от 68 литра. Цветът на този необикновен автомобил е Aquamarine металик.

По големия резервоар за гориво може да се досетите, че автомобилът се задвижва от нещо много по-мощно от оригиналния 1,6-литров двигател. Така си е! На задния мост е разположен 2,4-литров боксерен с мощност от 205 конски сили с карбуратори Weber 48 IDA. Патентованият двигател Emory-Rothsport Outlaw-4 работи в съчетание с алуминиева 4-степенна ръчна трансмисия. Като се има предвид, че автомобилът тежи само 839 кг, можем да си представим какви са неговите динамични характеристики.

Модифицираното задно окачване е получило регулируеми амортисьори Koni и чифт стабилизатори, ограничаващи накланянето на колата. Освен това са монтирани персонализирани спирачни дискове и спирачни апарати. 15-инчовите джанти Tecnomagnesio пък са "обути" с гуми Dunlop SP 5000.

Интериорът на Porsche 356 Transitional Speedster е останал приятен и функционален. Тук най-голямо внимание заслужава да се обърне на волана Derrington и на червената кожена тапицерия Hydes.

Снимки: Emory Motorsports

Още снимки: в галерията по-горе

fallback
fallback
Последни