fallback

Новото Ferrari, чието създаване отне 2 години

Суперавтомобилът 488 GT3 Evo стана по-лек и стабилен от предшественика си (ВИДЕО)

В рамките на събитието Ferrari Finali Mondiali, който се проведе миналия уикенд в Мугело, дебютира състезателният суперавтомобил 488 GT3 Evo 2020. Той е съществено модифициран в сравнение с предшественика си: само разработването и моделирането отне 18 000 часа, последвано от стотици тестове в аеродинамичния тунел.

Особено внимание бе обърнато именно върху подобряването на аеродинамиката. По-специално, автомобилът получи нова броня, вентилационните отвори на крилата станаха по-големи, а формата на вратите беше модифицирана за по-добро разпределяне на страничните въздушни потоци. В резултат на всички модификации бе подобрена притискателната сила, а заедно с това бе увеличена и стабилността.

За модела бе използвана същата колесна база като на 488 GTE Evo, което позволи да се оптимизира износването на гумите. Освен това инженерите успяха да намалят теглото на автомобила, включително благодарение на новата състезателна седалка, разработена от Ferrari заедно със Sabelt и отговаряща на изискванията на FIA. Тази седалка е не само по-твърда и издръжлива, но и по-лека с 2,4 кг поради използването на нови колани и катарами. Двигателят е същият: 3,8-литров V8 туин-турбо с мощност 650 конски сили.

Новият аеродинамичен пакет и подобренията, които получи Ferrari 488 GT3 Evo, се предлагат и като комплекти за модифициране на съществуващите модели на марката. Може също така да се поръча пакетът 24H/Endurance, който включва предна броня с допълнителна оптика, съединител от въглеродни влакна, спирачни апарати GTE и стоманени гайки на джантите.

Снимки: Ferrari

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Почти прилича на Макуин от Колите :)
fallback
Последни