fallback

Porsche ще прави кораб за "Междузвездни войни"

Дизайнът му ще бъде вдъхновен от електрическия седан Taycan

Немският автомобилен производител Porsche и създателите на вселената "Междузвездни войни" се обединиха, за да създадат вдъхновен от електромобила Taycan космически кораб. Тази идея е напълно закономерна, тъй като премиерата на последния филм от сагата - "Възходът на Скайуокър", както и колата ще дебютират по едно и също време в Америка на 20 декември.

По-рано този месец се появи информация, че Porsche и филмовата компания Lucasfilm ще работят заедно по "Възходът на Скайуокър". Според представители на немската марка, разработчиците на електрическия спортен седан и Lucasfilm ще създадат космически кораб, който "ще играе важна роля в Междузвездни войни".

Криейтив директорът на Lucasfilm Дъг Чанг отбеляза, че дизайнът ще се състои от елементи на звездните кораби X-wing, Y-wing и U-wing от филмовата сага, в комплект с части от дизайна на Taycan. Разработчиците имат конкретна задача: моделът трябва да има два входа отпред, масивна задна врата и място за двама пилоти и максимум петима членове на екипажа. Корабът може да получи от два до четири двигателя.

fallback
  • #1
    Лкл ( преди 4 години )
    Трябваше Тесла и междузвездни войни
fallback
Последни