fallback

Кой е най-модерният цвят на 2019 г. и какво общо има iPhone?

Само преди няколко месеца този оттенък не беше нужен на никого

Чували ли сте някога за цветовия дизайн? Вероятно не, но той съществува редом с автомобилния. Стилистите работят здраво върху поучаването на нови уникални окраски на концептуалните модели и на серийните автомобили. Кой обаче е най-модерният цвят на пазара през втората половина на 2019 г? 

Отговорът на този въпрос е зеленият! Ако не вярвате, вижте новото BMW X6 M при първата му поява пред публика. Той е получило фирмената зелена окраска Urban Green, която е част от палитрата Individual, предлагана от компанията. За покупката на суперкросоувъра обаче ще трябва да се чака близо година, тъй като продажбите му стартират през август 2020.

Откъдето обаче се появява този интерес към зеленото? Отговорът тук е - от премиерата на новия iPhone 11 Pro през септември 2019 г., когато телефонът беше показан в един доста нестандартен цвят, носещ името Midnight Green. Още на старта на продажбите на телефона стана ясно, че именно тази версии е най-търсената, като за нея има сериозен дефицит и желаещите да я купят ще трябва да почакат.

Явно, именно Apple легализира зеленото, което доскоро не беше интересно на никого и внезапно то се превърна в моден тренд. Проучване на производителя на бои BASF Coatings показва, че през 2018 г. най-популярните цветове в автомобилната индустрия са били бялото, черното и сребристото, а сред останалите начело е синьото. Зеленото не се търси изобщо.

Ако обаче отворите конфигуратора на Bentey Bentayga за 2019-2020 г. ще видите, че то се предлага само в няколко зелени оттенъка. Сред премиерата на iPhone 11 Pro беше показано и новото крос-купе Audi RS Q3 Sportback. Познайте в какъв цвят беше то? Правилно - в ярко-зелено.

Снимки: Производителите

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    ОМГ!!! Новото кафяво!! не мога да повярвам....
fallback
Последни