fallback

Литва поръча 110 военни Unimog на Daimler

Една бройка от специално оборудвания камион излиза 205 000 евро

В хода на преоборудване на армията си, Литва поръча на производителя на леки и товарни автомобили Daimler 110 броя от военния Unimog U 5000. Машините трябва да заменят по-стари модели Unimog, използвани в момента от военните. Новината бе съобщена от Министерството на отбраната на страната.

В рамките на подписан през 2015 г. договор на стойност 70 милиона евро, Литва ще поръча на Daimler общо 340 бройки от модела U 5000. 88 от тях вече са предадени, а останалите 142 автомобила трябва да бъдат доставени до 2021 г.

Армията на балтийската държава обновява автопарка си с военни машини от Германия. Литва, която е член на НАТО от 2004 г., граничи с руския анклав Калининград и след украинската криза е по-сериозно притеснена за сигурността си. Страната не спира да обновява въоражаването си с поръчки към ключови партньори от Алианса.

Снимка: Министерство на отбраната на Литва

Тагове: литва daimler unimog
fallback
  • #3
    НеНе ( преди 4 години )
    математиката не знам, но на теб словообразуването ти е като на съветска електронноизчислителна машина :D
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Съгласен, напълно. Също както военната логика: тъй като Литва граничи с Калининград и след Украйна е загрижена за сигурността си, се превъоражава с.... някакво количество небронирани транспортни камиони. Браво на тях! Ще разкажат играта на руснаците с тези унимози, само ония да опитат нещо!
  • #1
    ДаДа ( преди 4 години )
    Математиката на новинописача, е като на второкласник с двойка.
fallback
Последни