fallback

Novitec добави мощност на Lamborghini Urus

Кросоувърът вече развива 782 коня, ускорява с 0,3 сек по-бързо от заводския модел

Прочутото германско тунинг ателие Novitec реши да се "заиграе" с първия кросоувър на италианската марка Lamborghini. В резултат на това автомобилът получи три пакета модификация на двигателя, които увеличават мощността му от 747 до 782 к.с. Последният го прави 132 к.с. по-мощен от стандартния модел, а също така увеличава въртящия момент с 182 Нм до 1032 Нм.

Благодарение на актуализираните вътрешни компоненти и новия софтуер, 4,0-литровият битурбо V8 двигател ускорява Urus от място до 100 км/ч само за 3,3 сек или с 0,3 сек по-бързо от фабричния модел. Максималната скорост също е увеличена от 305 на 310 км/ч. Тунерите предлагат и контролен модул за управление на стандартното адаптивно въздушно окачване, което намалява височината на машината с 25 мм.

Визуално тунингованият Urus е получил няколко компонента от карбон. Клиентите могат да поръчат и комплект, който добавя 10 см към ширината отпред и 12 см отзад. Броните са модифицирани, за да пасват на разширените крила. Друга модификация в задната част на кросоувъра са два спойлера и нов дифузьор, който включва специални правоъгълни изпускателни тръби. Монтирани са и джанти Vossen с гуми 285/35 и 325/30 Pirelli P Zero.

Интериорът открива напълно нови нива на индивидуализация: германското тунинг ателие твърди, че е в състояние да задоволи "дори най-модерните нужди" благодарение на голямото разнообразие от цветове, дизайн и висококачествени материали.

Снимки: Novitec

fallback
fallback
Последни