fallback

Ferrari обяви цената на най-мощния модел в историята си

Хиперколата SF90 Stradale ще струва минимум 430 000 евро

През есента на пазара ще излезе новата хиперкола на Ferrari. Моделът носи името SF90 Stradale и освен, че е най-мощният в историята на марката, ще бъде и един от най-скъпите, обявиха от Маранело.

Задвижването на автомобила става с хибридна система, в чиято основа е поставен 3,9-литров турбо V8 двигател, който развива 780 к.с и 800 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 3 електромотора - един между двигателя и скоростна кутия, и два на предната ос, като те осигуряват задвижване на четирите колела.

Сумарната мощност на агрегата е 1000 к.с., което позволява на хибридната хиперкола да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, а до 200 км/ч - за 6,7 секунди. Максималната скорост е ограничена на 340 км/ч.

Продажбите на Ferrari SF90 Stradale ще стартират след месец, като компанията вече приема поръчки за модела. Цените му стартира от 430 000 евро.

Снимка: Ferrari

fallback
  • #6
    До 4 ( преди 4 години )
    La Ferrari е съвсем друга категория,той е флагманския им модел.До 2,3 години ще се появи неговия наследник и тогава ще видиш за каква мощност става въпрос.
  • #5
    До 3 ( преди 4 години )
    Може пич,приемали и в натура.
  • #4
    Шакаром ( преди 4 години )
    Нали ЛаФерари беше 963 коня, реално рязликата в мощността е 37 коня. За толкова много години можеха да пуснат много по-мощен автомобил. Не е за изключване и фактът, че има търговска политика, заради която не правят най-доброто, понеже ще са нужни страшно много пари, за да пуснат следващ, подобрен модел.
  • #3
    Пич ( преди 4 години )
    Без мангизи може ли ,че да се запиша и аз???
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-големите са!
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Страхотно Ферари, както винаги! Красота!
fallback
Последни