fallback

Renault Twingo ще оцелее

Градските коли имат потенциал, обяви шеф на компанията

Renault няма намерение да напуска сегмента на най-малките автомобили, способни на возят 4 човека на борда, където сега присъства със застаряващото Twingo. Това стана ясно от изказване на шефа на Renault за Европа Жан-Кристоф Кюглер.

„Възложил съм на моя екип да изследва много задълбочено този сегмент – обясни Кюглер. – Ще го разгледаме и ще разберем каква е еволюцията на автомобилите в големите градове.”

Според Кюглер, модели като Twingo имат бъдеще и във все по-сериозно развиващите се програми за споделяне на автомобили. В последните години Renault изтегли Twingo от много пазари, а на други моделът изобщо не се появи.

Някои други компании, които присъстват в този сегмент, най-вероятно ще го напуснат – Opel няма да лансира пряк наследник на Adam, а бъдещето на „тризнаците” Toyota Augo, Peugeot 108 и Citroen C1 не е много ясно, но анализаторите смятат, че те нямат големи шансове да оцелеят.

Третото поколение на Twingo е пряко свързано със Smart и моделите на марката, като автомобилът е разработен съвместно с Daimler и производството на моделите на двете марки е в Ново Место, Словения. Третото Twingo дебютира на салона в Женева през 2014, а производството му започна през май същата година, като моделът върна на бял свят една позабравена концепция – разположен отзад двигател, който задвижва задните колела.

Все още обаче не е ясно дали Renault няма да реши да преобрази Twingo в електромобил, като се има предвид, че бъдещето на тези коли ще е основно в големите европейски градове, както и какво ще се случи с развитието на по-големия от него електрически Zoe.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    До коментар 1,Рено е компания с над 120 годишна история,минала през превратностите на времето,и просъществувала до днес,така,че не я мисли. Виж Нисан за 20г. му се случва за втори път да пропадне и на ръба да изпадне от автомобилните компании. Ако продължава с ината си няма да е далеч деня в,който това ще се случи.
  • #2
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Творко , ако не беше рено,производителя на бързоходни тоалетни нисан отдавна да е в историята.
  • #1
    Въпросът е... ( преди 4 години )
    дали рено въобще ще оцелее? Особено ако Нисан му спре технологиите, а френската държава парите.
fallback
Последни