fallback

Проблем с двигател торзоми Volkswagen Group

В концерна засега не успяват да се справят с вибрациите при 1,5-литровия TSI Evo

Сериозен проблем измъчва инженерите на Volkswagen Group през последните месеци, като той е свързан с 1,5-литровия бензинов двигател TSI Evo. Собствениците на автомобили с такъв мотор се оплакват от силни вибрации, които засега няма как да бъдат отстранени, съобщава AutoExpress.

Тази неизправност се появява при повечето автомобили SEAT, Skoda, Volkswagen и Audi, като засяга само моделите с 1,5-литров TSI и механична скоростна кутия. При автомобилите с роботизирана DSG-трансмисия тя не е открита. Собствениците на проблемните машини твърдят, че при понижаване на предавката при все още незагрял мотор се усещат силно тресене.

Въпреки, че проблемът засяга една и съща комбинация от мотор и скоростна кутия, дилърите реагират различно. Някои от тях позволиха на клиентите да върнат своите автомобили, но други не дават такава възможност. На някои коли е сменена програмното оборудване, но и това не оправя нещата.

Оказва се, че още в края на миналата година от VW Group са признали за проблема, но 7 месеца по-късно той все още не е отстранен. Ръководството на концерна твърди, че тресенето се появява при малък брой автомобили, както и че продължава да търси решение. От VW съветват собствениците на тези коли да обсъдят проблема с дилъри, от които са ги купили.

Снимки: Volkswagen

fallback
  • #51
    анонимен ( преди 4 години )
    Че тия кога са правили свестен двигател?
  • #50
    анонимен ( преди 4 години )
    #49 не няма да има ;) тъжно ли ти е че ще си седиш сам пред сервиза?!
  • #49
    Тисъна ( преди 4 години )
    Фолксваген отдавна не са това, което бяха...
  • #48
    Пес патрул ( преди 4 години )
    Скоро ще имаш....
  • #47
    анонимен ( преди 4 години )
    #43 аз карам 1.4 tsi и също нямам проблеми вече 3 години, но някои не харесват това... те искат да сме разбити от ходене по сервизи и плачещи горко за грешния си избор...
  • #46
    анонимен ( преди 4 години )
    Е, да де, но както се оказва от статията, точно фолксвагените са клозети. Един двигател не мпогат да направят читав, голямата фирма...! Смяяях, смяяяях! И салоните им се адската евтиния.
  • #45
    васо ( преди 4 години )
    Като чета тук от разбирачите колко са закъсали VW,и не разбирам кой ги купува тия над 10 млн. кофти коли на година?Аз ще ви дам отговора- тия дето имат кинти, останалите плюят и карат жълти самоходни тоалетни
  • #44
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Карай си грозния пакистански мерцедес
  • #43
    Веско ( преди 4 години )
    Боже, какви работи чета и се сещам, че май не съм проверявал маслото от година. Ама на прегледа февруари всигнаха капака и може да е погледнал някой. Пропуснах в началото, Тойота карам.
  • #42
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз карам 1.5 TSI голф, 7DSG, и нямам никакви проблеми за момента.
fallback
Последни