IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru отново има проблем с качеството

Компанията изтегля над 2100 нови коли заради дефект

Subaru отново има проблем с качеството

Японският производител Subari изтегля 2107 бройки от седана Legacy и комбито Outback, моделна година 2019 заради дефектна заварка под предното стъкло. На собствениците на автомобилите е предложено обратно изкупуване или ремонт за сметка на компанията.

През миналата година Subaru имаше същия проблем с новия си флагман - големия всъдеход Ascent, а сега историята се повтаря. Според съобщението на компанията, лошата заварка представлява опасност за безопасността на автомобила и на возещите се в него пътници.

Subaru Legacy

Проблемът е открит в точковите заварки на въздуховода, който се намира в задната част на отсека на дигателя под пластмасов капак в основата на стъклото. От Subaru твърдят, че този компонент е направен от външна фирма, която доставя части. Автомобилите с този дефект са произведени през периода 31 май - 6 юни 2019 г.

Съобщава се още, че проблемът най-вероятно е засегнал само 12% от общо произведените 142 бройки от Legacy и 1965 от Outback, но компанията иска да се застрахова и ще изтегли всички коли. От тях са продадени не повече от 12, а останалите са при дилъри на марката. 

Снимки: Subaru

0 от 500
  • #1
    35 rate up comment 9 rate down comment
    Сефте ( преди 4 години )
    Само като види човек луфтовете между детайлите и почвам да бегам бате.С ида пластмасата на таблото и копчетата като от бакелит хахахах