IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов филм събра знаменити пилоти

Лентата "Герои" разказва за кариерите на четирима състезатели и за Михаел Шумахер

Нов филм събра знаменити пилоти

Новият филм „Герои”, чиято премиера беше вчера в Лондон събра някои от най-известните автомобилни пилоти в света: Мика Хакинен, Мишел Мутон, Фелипе Маса и Том Кристенсен. Режисьор на лентата е Маниш Панди, който е сценарист и изпълнителен продуцент на известния филм „Сена”.

Четиримата пилоти разказват за зрителите историята на своите кариери, възходи и спадове, а илюстрирането на тези разкази става възможно, благодарение на огромния архив, събран от създателите на филма, които са се върнали до първите години на звездите в картинга и изобщо първите им стъпки в спорта.

Хакинен и компания си припомнят и отношенията с Михаел Шумахер, който също присъства във филма, а неговият мениджър Сабине Кем е един от продуцентите на проекта.

Мика Хакинен е двукратен световен шампион във Формула 1, Мишел Мутон е единствената дама, претендент за световната рали титла в ерата на страховитите автомобили от Група Б, Фелипе Маса е един от най-успешните пилоти в историята на Формула 1, макар да няма титла, а сега е президент на комисията за картинг във ФИА, а Том Кристенсен има 9 победи в „24 часа на Льо Ман” и е един от символите на състезанията за издръжливост.

„Филмът е брилянтен, изглежда страхотно, въпреки че нищо не разбирам от филми, но е много интересен, освен това си личи, че в него е вложено огромно количество работа. Ние сме само малка част от тази история. Страхотно е да участваш във филм”, заяви на премиерата снощи Хакинен.

Мика, Мутон, Маса и Кристенсен присъстваха снощи на премиерата в Лондон, гост на която беше и президентът на ФИА Жан Тод.

0 от 500