fallback

Opel Astra получи нови двигатели

Обновеният модел си остава на агрегатите на GM

Семейството Opel Astra претърпя сериозна модернизация, която засегна най-вече задвижващите агрегати. Въпреки, че марката вече е част от алианса PSA, всички нови двигатели и трансмисии са предоставени от вече бившия собственик - концернът General Motors. 

На външен вид обновената Astra се отличава по решетката на радиатора и допълнителни предпазители, които променят положението си за постигане на по-добра аеродинамика. В Opel са поработили и по долната част на колата, като целта е намаляване на завихрянето на въздуха. Резултатът е подобрен коефициент на аеродинамично съпротивление, който пада от 0,30 на 0,26 при хечбека и на 0,25 при комбито.

Моделът излиза на европейски пазар с нов турбомотор с 3 цилиндъра и обем 1,2 литра. Той се предлага в 2 варианта на мощност - 110 и 130 к.с.  В гамата попада и 1,4-литров турбомотор, развиващ 145 к.с. Първият агрегат се съчетава само с механична скоростна кутия, а втория - с вариатор, разработка на GM.

Друга новост е 1,5-литровият дизел, развиващ 105 или 122 к.с. За по-слабата версия е предвидена 6-степенна механична кутия, а за по-мощната - 9-степенна автоматична трансмисия.

Промените са засегнали и салона, като на приборният панел се е появил виртуален километраж. Управлението на мултимедийната система се осъществява с помощта на дисплей с диагонал 8 инча. Модернизирани са камерите, а в списъка с допълнително оборудване вече влиза и безкабелно зарядно за смартфони.

Инженерите на Opel са доработили и щасито на модел с цел подобряване на комфорта при движение. Обновената Astra е получила нови амортисьори, а срещу доплащане се предлага пакет със спортни настройки на окачването и по-директно кормилно управление.

Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Opel

fallback
fallback
Последни