fallback

Renault пуска два нови модела на ток

Целта на марката е до 2022 г. да има пълна гама електромобили в сегментите А, В и С

Renault възнамерява да пусне най-малко два нови електрически модела с различни каросерии преди 2022 г. като част от мащабния си план за атака на пазара на автомобилите на ток. Сред тях ще има и кросоувъри, съобщи британското издание Autocar.

По време на представянето на обновения Renault Zoe (на втората снимка), който ще бъде разкрит официално утре, макар снимки на модела вече да изтекоха в интернет, шефът на марката по продажби на електромобили Еменюел Бувие показа слайд, на който се виждат два нови модела, чиито имена и детайли още не се посочват.

Попитан за моделите, Бувие заяви, че "нашата цел е да покрием A, B и C сегментите, с различни видове каросерия".  Това вероятно ще включва кросоувър в двата по-големи сегмента. Той също така потвърди, че новите модели ще бъдат леки автомобили, а не търговски превозни средства като Kangoo ZE.

Както се знае, марката предлага на пазара ориентирания за града Twizy, суперминито Zoe и, заедно с Kangoo, електрическия ван Master. Освен това Renault произвежда електрически седан - SM3 ZE, подобен на отдавна "умрелия" Fluence ZE, като част от съвместната програма с Samsung в Корея. Компактният кросоувър City K-ZE, който се прави в Китай, пък е насочен предимно за азиатския пазар, но компанията планира и пускането му в Европа.

Въпреки че още не е ясно кои видове каросерии са приоритет на Renault за електрифициране, кросоувърите от B-сегмента се продават най-бързо от всички. Брандът разполага с електрическата платформа CMF-EV, която може да се използва за направата на различни по размер и цена модели на ток.

Снимки: Autocar

fallback
  • #1
    Да ви го тура в ... ( преди 4 години )
    КАПТЧАТА на капака!
fallback
Последни