fallback

Крос-купето на Renault стартира ударно на пазара

За първите 3 часа бяха продадени 100 автомобила, а поръчките са над 10 000

Само за първите 3 часа след старта на продажбите на новия купеобразен кросоувър на Renault - Arkana, дилърите в Русия продадоха 100 автомобила. А в листата на чакащите да модела до момента са се записали над 10 000 души, похвалиха се от компанията-произвидетел.

На първо време Arkana ще се предлага само в най-високото ниво на оборудване - Edition One. То включва климатроник, светодиодни фарове, мултимедиен комплекс, аудиосистема Bose, система от камери за кръгов обзор, система за следене на мъртвите зони и безключов достъп.

Крос-купето засега е достъпно само с 1,3-литровия двигател, който е съвместна разработка на Renault, Nissan и Daimler. Този агрегат се произвежда в Испания и оттам се доставя в Русия, където се сглобява Arkana. Мощността на мотора е 150 к.с., като той се комбинира с вариаторна скоростна кутия. Задвижването е предно или към четирите колела. 

До края на годината ще излезе и базовият вариант на модела, оборудван с 1,6-литров атмосферен двигател с мощност 114 к.с. и156 Нм въртящ момент. Той ще се съчетава с 6-степенна механична кутия или с вариатор при версията с предно предаване и само с ръчни скоростни при версия с 4х4.

В основата та Renault Arkana е платформата Global Access (B0), която на 55% се състои от нови компоненти. Допълнително е усилена каросерията, а воланът е с нов електрически усилвател.

Цената на крос-купето с предно предаване е 1 419 900 рубли (19 707 евро), а на версията със задвижване на четирите колела - 1499 900 рубли (20 816 евро).

Снимки: Renault

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Да не са го пуснали на половин цена бе. Сн 7 е показателна за материала в купето
  • #4
    Макарон ( преди 4 години )
    Големи разбирачи, къде може да се продава и къде не, не знам, но Рено ще си приберат едни пари в джоба, а тук българите с коли на по 20 30 "премиуми" ще злобеят и ще обясняват как това не е кола. Като сте такива разбирачи, вземете вие да направите кола, да ни покажете на всички как се прави.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    това "нещо" само в Русия може да се продава....
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Тази кола е апотеоз на безсмислеността. Кросоувър-купе, който е безсмислен сам по себе си, че на всичкото отгоре и от евтина марка. Неслучайно се продава толкова добре в Русия.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Къде е оня пее.аст дет многу му знае лай.ените уст.енца да плюе по Русия, че били много зле!? Санкции, туй-онуй, а пак много по-добре от членката на ЕС, ке-не-фа на Европа, както ни наричат, най-бедната и пропаднала държава с най-оскотелите хора, които не си гледат собствената паница, а само завиждат и плю=ят по другите. И то плю-ят по тези, заради, които имаме в момента държава и не се наричаме с мюсленски имена. И респект за Рено, че правят нещо, което се оценява и търси. Къде си ***?! Къде?
fallback
Последни