fallback

109 родители са си кръстили децата "Тесла"

19 бебенца са получили името Ауди през 2018 срещу цели 3393 Бентли

През миналата година 109 родители в САЩ са нарекли новородените си деца Tesla - дали на прочутия изобретател от сръбски произход, или на електромобилите на Илон Мъск, не се знае със сигурност. Всъщност името дори бележи спад в популярността си, защото през 2017 то е било дадено на цели 143 бебета. Над три четвърти от малките Тесла са момиченца, но има и момченца.

Популярността на името Tesla всъщност е намаляла доста през 2018 спрямо 2017, за сметка на всевъзможни имена от сериала Game of Thrones

Да кръстиш детето си на любимия автомобил явно не е рядко явление в Америка, защото в регистъра има 40 Лексъс, 419 Форд, 19 Ауди и цели 3393 Бентли. Популярни са също Чеви (от Chevrolet, 176 бебета) и Мерседес (236, но трябва да се отбележи, че в испаноезичния свят това си е популярно име още отпреди появата на едноименната автомобилна марка, която всъщност е кръстена на Мерседес Йелинек, дъщерята на единия от тогавашните шефове на DMG Емил Йелинек).

Известният български футболен треньор Ферарио Спасов. Снимка Dnes.bg

В България тази автомобилна мода явно не е достигнала до кръщавките. Пълният регистър на съществуващи български мъжки имена включва наистина оригинални решения като Потник, Петиконгрес или Желгъзко, но няма нито един Порше или Фиат. Единствено Ferrari е успяло да се промъкне, модифицирано до Ферарио (трима души се казват така, включително бившият треньор на "Литекс" и ЦСКА Ферарио Спасов). При дамите доста популярно е Лада, което обаче освен съветската марка автомобили е и името на славянска богиня.

 

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    За Тесла го разбирам. Все пак това си е име. Име на един от най-великите откриватели. Това, че има и марка коли Тесла е друга бира. Обаче да си кръстиш детето на тази селската марка с 4-те нули не го разбирам. Скоро очаквам и Фолк с Ваген да си кръщават децата. Ало, психиятрията, къде сте! Прибирайте ги тези родители! Приберете и форумната ***, че и тя може да си кръсти така детето! Опссс, забравих, че той с тези еднополови връзки, които води, дете няма как да има!
  • #1
    111 ( преди 4 години )
    Родителите им изобщо не са интелигентни.
fallback
Последни