fallback

Tesla изгоря на паркинг в Хонконг

Нов случай на самозапалване на американския електромобил

Нов случай със запалил се автомобил на Tesla, се разигра на паркинг в Хонконг. В случая става дума за Model S, оборудван с батерия с капацитет 85 кВтч.

Пожарът е избухнал 30 минути, след като автомобилът е бил паркиран на паркинг в търговски център. Били са регистрирани три последващи експлозии, а пожарникарите са гасили пламъците 45 минути.

Според информация на Reuters, все още не е известна причината за инцидента, при който, за щастие, няма пострадали. От Tesla са отказали да коментират инцидента пред агенцията, като освен това, все не е осъществен и контакт със собственика на автомобила. Властите в района са започнали разследване на случая.

В съобщение до медиите от американската компания обявиха, че въпреки подобни инциденти, вероятността да възникне пожар при автомобили с бензинови и дизелови двигатели, е десет пъти по-голяма, в сравнение с електромобилите на Tesla. Що се отнася до останалите случаи от такъв тип с коли на марката, то от 2013 г. са регистрирани най-малко 14 такива, като повечето от тях са в резултат на катастрофа.

fallback
  • #9
    peposhi ( преди 4 години )
    В САЩ между 2014 и 2016 година са регистрирани приблизително 171 500 пожара на автомобили при които са загинали средно 345 души... Тесла се запалила. И? Това е горе-долу като хората, обяснявсщи колко било страшно и опасно да пътуваш със самолет при положение, че само в САЩ от автомобилни катастрофи загиват 35000 души на година, а от самолетни - 556 души за миналата година в целият свят...
  • #8
    анонимен ( преди 4 години )
    Най мразя немските коли. Некачествени.Теслата е б.оклук.
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    те новите китайски волва имат сериозен проблем с бензиновите магистрали толкова по темата за безопасността на скандинавската марка
  • #6
    ДоТинтири-минтири ( преди 4 години )
    Ако беше поне малко близко до IQ на този визионер , нямаше да си толкова малко злобно човече. Защо е хванеш да напишеш някой софтуер като Pay-Pal или да създадеш някоя ракета?Не си виждал Тесла през живота си, но разбираш цялата им политика на компания за милиарди.
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Преди време на леля ми един seat с мотор Porsche (не си спомням повече подробности) едвам са успели да го изгасат. Миналата година изгоря до Пловдив Volvo XC90 от новите модели (май е срещан проблем при този модел), виждал съм и други случай на живо, иначе в тубата има няколко клипчета с Lamborgini , които се запалват. Porsche имаха сериозен проблем в тази област. Това са все утвърдени производители с поне десетки години опит.
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    На вуйчо ми насред полето му се запали и изгоря Берлинго 2004-та дизеляк. Някакви коментари?
  • #3
    до #2 ( преди 4 години )
    За бройката тесли която е в движение хич не е малко 14 броя да изгорят особено в по предни години. Батериите са опасни.
  • #2
    Минтири-тинтири ( преди 4 години )
    До Тинтири-минтири: Не четеш ли? 10 пъти по-рядко от другите коли се палят. По твоята логика всички коли трябва да бъдат изтеглени. Нали не мислиш, че всяка запалена кола в Хонг Конг влиза в новините?
  • #1
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Нимой да бъди... никугиш ни са и случвало! Един уважаващ себе си производител щеше да изтегли *** от пазара, ама търгаш като друсаното африканче все пак предпочита кинтите за себе си...
fallback
Последни